Connect with us

A kistérségi önkormányzati társulások partnere a Synergon

Laptop

A kistérségi önkormányzati társulások partnere a Synergon

A Synergon Informatika Rt. stratégiai szövetségre törekszik.

A Synergon Informatika Rt. üzleti partnereivel, a GKI Gazdaságkutató Rt.-vel és a Delfin Computer Informatikai Rt.-vel egy szeminárium során olyan megoldásokat mutatott be Nógrád megyei nagyvárosok önkormányzatai, valamint a megyében és régióban működő kistérség társulások elnökei és megbízottak számára, valamint szlovákiai települések vezetőinek, melyek segítségével lehetőséget kapnak az adott térség dinamikus gazdasági fejlődéséhez, illetve a területükön működő vállalkozásoknak, és lakosaiknak magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtásához. A szeminárium során bemutatták a fejlesztésekhez szükséges források pályázati lehetőségeit és megoldásait is, mellyel az önkormányzatok többletbevételhez juthatnak, a vállalkozások és magánszemélyek pedig a piacinál kedvezőbb áron vehetnek igénybe informatikai és távközlési szolgáltatásokat. 2005. 05. 19-én Magyarnándoron a résztvevők tíz környező szlovákiai település vezetőivel együtt a nemzetközi INTERREG pályázati lehetőségeit is áttekintették.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az EU-ban egyre inkább előtérbe kerül a regionális programok támogatása, így várhatóan a jövőben az önkormányzatok elsősorban nem önállóan, hanem inkább kistérségi összefogással juthatnak majd forrásokhoz. A Magyarországnak juttatandó EU-s támogatások szétosztását szigorú feltételekhez fogják kötni, s az így beáramló pénz nagyobb részét csak a ténylegesen működő önkormányzati társulások lesznek képesek megigényelni, s az előírásoknak megfelelően felhasználni. Így azok a kistérségek, melyek már fel tudnak mutatni valós eredményeket a településeik együttműködése terén, nagyobb eséllyel tudnak majd indulni a forrásokért folyó versenyben.

Márpedig a valódi együttműködéshez nem csupán szándékra, hanem kistérségi, településközi infrastruktúrára is szükség van. Ennek egyik fontos eleme a kistérségi szintű informatikai és távközlési rendszer, mely megalapozza azt a településközi kommunikációt és adatáramlást, mely a társulás működésének velejárója kell, hogy legyen.

Ezért a kistérségeknek célszerű megragadniuk minden olyan lehetőséget, mely a szükséges infrastruktúra elemek támogatott formában történő beszerzését biztosítja (mint például a GVOP pályázatai). Egy jól működő (elektronikusan is), szolgáltató önkormányzati társulás pedig képes elősegíteni a KKV-k versenyképességének növelését, a kistérség gazdasági fellendülését, a területén élők életminőségének javítását, az önkormányzati lehetőségek bővülését.

Támogatott projektterületek

  • Koncepció kidolgozása: A társulás IT stratégiájának megalkotása, illetve annak operatív szintre való tematikus lebontása;

  • Pályázatok benyújtása: Pályázat menedzsment, tervek, dokumentációk elkészítése;
  • Kivitelezés: A felmérési, tervezési, fejlesztési munkák, a szükséges oktatások elvégzése; a hardver és szoftver eszközök beszerzése, konfigurálása, a rendszerintegráció;
  • Üzemeltetés: megfelelő működési környezet és üzemeltetési szakemberek biztosítása;
  • Finanszírozás: rugalmas fizetési feltételek, outsourcing megoldások, önfenntartó üzleti modellek kidolgozása.

Az elvégzendő feladatok összetettsége, egyes projektek – akár két évre is – elhúzódó időtartama, az alkalmazandó rendszerek bonyolultsága magas szintű szakértelmet, projektvezetési képességet, stabilitást és tőkeerőt követel meg a leendő szállítótól, így annak kiválasztása kulcsfontosságú kérdés.

A Synergon Informatika Rt. az egyik legnagyobb hazai számítástechnikai vállalat. Egy ilyen szövetségben pedig a kistérségi társulás a kommunikációs megoldástól az e-önkormányzati rendszerig mindent egy kézből menedzselve, az érdekeinek és elképzeléseinek megfelelően alakíthat ki.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő