Connect with us

technokrata

Időutazás az Intel legújabb számítógépével

Laptop

Időutazás az Intel legújabb számítógépével

Az Intel bemutatta az új generációs otthoni PC prototípusát, a Ryan McElhinney által tervezett, Home Entertainment Shell névre keresztelt otthoni, szórakoztató számítógépet.

Az ˝E-Shell˝ becenevű otthoni szórakoztató ˝kagyló˝ egyesíti a mai szórakoztatóelektronikai PC-k képességeit a 60-as évek jellemző dizájnjával, hogy így olvadjon bele a legmodernebb életterekbe. Ryan McElhinney tervezőt Eero Aarnio 1960-as években készített ikonikus buborék és gömb alakú székei által inspirálták az E-Shell tervezésére.


Az Intel által tavaly, a XXI. századról készített tanulmány kimutatta, hogy a britek 42 százaléka számára problémát jelent, hogy a hardver eszközök egyre zsúfoltabbá teszik a helyiségeket – hiszen átlagosan 5 távirányító kell az otthoni szórakozáshoz. Minden negyedik háztartásban több mint hét különálló technológiai eszköz található.

Annak ellenére, hogy felismerték a multifunkciós szórakoztatóelektronikai eszközök előnyeit, a brit háztartások majdnem fele azt állította, hogy nem engednék, hogy tradícionális számítógép kerüljön a nappaliba, elsősorban a külső miatt.

Az Intel E-Shell magában foglal egy Hi-Grade DMS II 3400 szórakoztató PC-t, amely 3,4 GHz-es Intel Pentium 4 550, Hyper-Threading technológiát támogató processzorra épül, valamint 512 MB-os RAM-mal és 250 GB-os merevlemezzel rendelkezik. A EPC által TV-t lehet nézni, rádiót hallgatni, vagy akár DVD-t írni és olvasni. A készülékbe emellett beépítették az Intel Balanced Technology Extended (BTX) alaplapot, valamint olyan külső design, amely által kevesebb hűtőre van szükség, és működés közben is csendesebb.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák