Connect with us

Újabb Ferrari notebook van születőben

Laptop

Újabb Ferrari notebook van születőben

Az Acer jogosult egyedül a noteszgépgyártók közül arra, hogy a közismert autófejlesztő és -gyártó cég márkaneve alatti hordozható számítógépeket hozzon forgalomba. Nemrég egy új, AMD-s változatról érkeztek hírek.

Már többször említést tettünk a Terminal hasábjain a Ferrari márkanév alá tartozó Acer notebookokról, melyek közös jellemzője, hogy AMD készítette processzorokra alapulnak. Most, hogy az Intel riválisa nemrég bejelentette legújabb mobilprocesszorát, a Turiont, nem meglepő, hogy ebből az exkluzív modellből is új változatot lehet vásárolni. Nézzük, mire képes a notebook!

Az Ati Radeon Xpress 200P chipkészletére épülő készülék AMD Turion 64 processzort fogad magába; ez – amint azt a neve is mutatja – 64 bites utasításkészlettel (is) rendelkezik. Két soDIMM memóriaslotja maximum 2 GB-nyi memóriát képes befogadni; alapértelmezett esetben a vásárló 1 GB-nyi operatív tárat kap a pénzéért. Háttértár gyanánt egy 100 GB-os kapacitással rendelkező ATA/100-as winchester található a noteszgépben, ami mellé egy minden formátumot, többek között a kétrétegű lemezeket is írni képes DVD-drive került. A memóriakártyák olvasásáról egy öt az egyben (Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMediaCard (MMC), Secure Digital (SD), xD-Picture Card) leolvasó gondoskodik.

LCD-jének képátlója 15,4 inch, melyen WSXGA+ felbontás, azaz 1680×1050 pixel egyidejű megjelenítésére képes. A kijelző alá természetesen a kanadai videochip gyártó vállalat egyik új fejlesztésű terméke dolgozik: a Mobility Radeon család X700-as tagja felel a grafikus megjelenítésért. A PCI Express alapokon nyugvó videovezérlő 128 MB-nyi videomemóriából gazdálkodhat. Hangok, zenék megszólaltatására is képes: erről az AC´97 szabvány gondoskodik.

Hálózati csatlakozási formákban sincs hiány: a hagyományos 56 Kbps-os modemtől kezdve, a gigabites Ethernet csatolón át, egészen a 802.11b/g standardokat kielégítő vezetékmentes modulig, mindenféle lehetőség a felhasználó rendelkezésére áll. A kisebb elektronikai eszközökkel (fényképezőgép, mobiltelefon stb.) való kapcsolódást az integrált Bluetooth segíti, de helyet kapott négy darab 2.0-s USB port is a készülék házán.

A Windows XP-vel előretelepítetten megvásárolható készülék tömege valamivel kevesebb mint 3 kilogramm, ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő