Connect with us

technokrata

Pentium M kompatibilis Via processzor?

Laptop

Pentium M kompatibilis Via processzor?

Lábkompatibilis CPU-t tervez kiadni a távol-keleti chipfejlesztő és -gyártó vállalat.

A The Inquirer nevű online IT-bulvárlap értesülése szerint a Via Socket 479-es processzort tervez piacra dobni. Ezt az jelenti, hogy (elméletileg) ezek a lapkák behelyezhetők lennének azon foglalatokba, melyeket az Intel Pentium M-ek számára alakítottak ki. Az újság tudomására jutott, hogy legalább egy tajvani alaplapgyártó vállalat már nekilátott egy olyan kialakítású alaplap létrehozásának, amely képes lenne magába fogadni a Via processzorát.

Habár pontos adatok nem ismertek egyelőre a leendő termékről, ha igaznak bizonyulnak a hírek, akkor arról hamarosan értesülni fogunk. Nemsokára kerül megrendezésre ugyanis a Computex (amelynek egyébként ez lesz a 25 éves jubileuma), ahol a Via is részt vesz, sőt, mi több, technológiai show-t tart. A május 31. – június 4. között tartandó eseményen minden bizonnyal bejelentik, ha vannak ilyen irányú terveik.

A Via egyébként rendelkezik saját fejlesztésű processzorral, a C3-at úgy alkotta meg, hogy előtte felvásárolta a Cyrixszal kapcsolatos licenceket. E téren azonban az utóbbi időben nagy a csend, így akár még igaz is lehet a fenti értesülés.

Szerkesztve A Via weboldalán hivatalosan is bejelentette az új processzor megjelenését, mely a C7-M nevet kapta. Ezzel párhuzamosan a C3 mobil változatát is megnevezték, a lapkát (fantáziadúsan) C3-M jelöléssel illeti a cég.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp