Connect with us

technokrata

Miért nem alkalmaznak túl szigorú védelmet a szoftverfejlesztők?

Laptop

Miért nem alkalmaznak túl szigorú védelmet a szoftverfejlesztők?

A szoftverkészítő vállalatok nem véletlenül nem látják el túlságosan szigorú védelemmel termékeiket.

Nemrég írtunk arról, hogy a DrinkorDie szoftverkalóz-csapat négy tagját is hosszú hónapokra elítélték, amit kénytelenek lesznek rácsok mögött tölteni. Mindezt azért kapták, mert engedély nélkül másoltak, terjesztettek jogvédett alkalmazásokat. Vajon miért nyílt lehetőségük ilyen sokféle szoftvert feltörni? A válasz többek között a nem túlságosan kemény védelmi technikák alkalmazásában rejlik.

Neil Hare Brown, egy brit információtechnológiai vállalat IT-biztonsággal foglalkozó tanácsadója szerint nem véletlen, hogy a szoftverfejlesztő cégek nem alkalmaznak szigorúbb másolásvédelmet. Brown állítása szerint a vállalatok tisztában vannak azzal, hogy az olyan kemény ellenőrzőeszközök, mint például a telefonos aktiválás, elriasztják a felhasználók egy jelentős részét. Így aztán hiába az alacsonyabb a kalózkodás mértéke egy adott terméknél, ha az nem ellensúlyozza azt, hogy kevesebben veszik meg.

Arról már nem is beszélve, hogy feltörhetetlen védelem nem létezik, így aki nagyon nem akarja megvenni a szoftvert, de használni szeretné, úgyis megtalálja a módját, tegyen bármit is a fejlesztő vagy a kiadó. További lényeges szempont, hogy egy nagyobb biztonságot nyújtó technika többe is kerül – például telefonos aktiváció esetén fenn kell tartani egy, a beérkező hívásokat kezelni képes irodát.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle