Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is vezető pozícióban a T-Online Magyarország

Laptop

Továbbra is vezető pozícióban a T-Online Magyarország

A piacvezető Magyar Telekom hazai vezetékes szolgáltatások szegmensének célja a létszámhatékonyság növelése és a szélessávú program felgyorsítása.

A Magyar Telekom vezetékes szolgáltatásainak szegmensek közötti kiszűrések előtti bevétele 6%-kal 71,8 milliárd forintra mérséklődött, az EBITDA-ráta 37% volt. (A szegmensek közötti kiszűrések előtti bevételekben benne vannak a külső ügyfelektől és a Magyar Telekom Csoport nem az adott szegmenshez tartozó tagjaitól származó bevételek is.) A belföldi és nemzetközi forgalmi bevételek együttesen 21,7%-kal csökkentek, elsősorban az alacsonyabb forgalom és az árengedmények következtében.

Az ADSL-csatlakozások számának, illetve az Internet-előfizetői szám nagymértékű növekedésének köszönhetően ugyanakkor a bérelt vonali és adatátviteli szolgáltatások bevételei 22,5%-kal nőttek.

A megnövekedett mobil helyettesítés miatt az összes vonalszám 2005. I. negyedévben csökkent (március végére 1,5%-kal 2004. azonos időszakához képest). Az egy alkalmazottra jutó vonalszám anyavállalati szinten 415 volt. Az összes vezetékes előfizetés több mint 60%-a tartozott valamelyik kedvezményes díjcsomagba, ami 2005. I. negyedév végén 1,7 millió előfizetőt jelentett.

Sikeresen folytatódott az ADSL program, anyavállalati szinten a csatlakozások száma 224.037-re nőtt ez év március végére. A T-Online Magyarország, a Magyar Telekom internetes leányvállalata 43% körüli piaci részesedéssel megőrizte vezető pozícióját a kapcsolt vonali Internet-szolgáltatók között, 2005. március végén 277.884 Internet-előfizetővel rendelkezett (éves szinten 21,6%-os növekedés).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés