Connect with us

technokrata

Próbáljuk ki a Linuxot telepítés nélkül, Weben át!

Laptop

Próbáljuk ki a Linuxot telepítés nélkül, Weben át!

Mindig is izgatta a fantáziáját, milyen lehet egy nyíltforrású operációs rendszert használni? Nem volt mersze lecserélni a Windows-t? Ha a válasz igen, eljött az Ön ideje.

Számos előnye van a linuxos operációs rendszereknek a Windows-zal szemben, de kétségtelen, hogy ez utóbbi nagyobb elterjedtsége miatt sokan ódzkodnak Linuxot telepíteni. Köztük azonban számos olyan felhasználó van, aki szívesen kipróbálná, már csak a „hecc kedvéért is”, milyen lehet a pingvines OS. Winchesterüket azonban nem akarják leterhelni egy disztribúció feltelepítésével, vagy pedig maga a telepítés viszonylagos bonyolultsága riasztja el őket; esetleg a két operációs rendszer összeakadása miatt aggódnak.

A Stuttgart Region Economic Development Corporation jóvoltából most mindenki ízelítőt kaphat, milyen is a nyíltforrású világ. Jó ideje létezik már a webhely, amelyen keresztül kipróbálhatjuk a Linuxot, ám egészen az elmúlt napokig csak németül tájékozódhattunk a website-on. A hét eleje óta azonban már angolul is rendelkezésünkre áll a kezelői felület, így a német nyelvben kevésbé járatosak számára is világos lesz, mit is kell tenni ahhoz, hogy kipróbálhassuk a mindössze egyetlen kis alkalmazás telepítését igénylő szolgáltatást. Ennek futtatása után, Weben keresztül egy komplett Linuxot vizsgálgathatunk, amiből futtatható a Konqueror, az Openoffice, a Firefox, a Thunderbird e-mailkliens stb.

Az alkalmazás ugyan Linux alól nem működik, csak Windows-os környezetből futtatva, de ennek értelmét talán senkinek sem kell magyarázni. A felület használata ugyan picit lassú, de ez a szolgáltatás internetes jellege miatt annyira nem zavaró – egy pár percet mindenképpen megér!Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák