Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook GSM képességekkel – megérkezett

Laptop

Notebook GSM képességekkel – megérkezett

Egy hónapja írtunk egy olyan noteszgépről, melyet fejlesztője GSM képességekkel ruházott fel – akkor azonban csak viszonylag kevés információ állt rendelkezésünkre, míg most részletes leírással szolgálhatunk.

Április közepén számoltunk be arról a Sony notebookról, aminek egy olyan funkciója is akadt, ami magasan kiemelte a többi, hasonló hordozható számítógép közül. Nevezetesen az, hogy támogatja a tri-band, azaz háromsávú (900/1800/1900 MHz) GSM kapcsolatokat. Ezen felül természetesen a 802.11b/g vezetékmentes hálózati csatlakozási szabványoknak is eleget tesz kialakítása, így a mindig útban levő drótoknak végleg búcsút lehet mondani. Még a kisebb kommunikációs vagy szórakoztatóelektronikai eszközeinkkel (PDA, fényképezőgép stb.) való szinkronizáció sem igényli a kábelt: Bluetooth teszi teljessé a vezeték nélküliség érzését.

Nos, május közepére, egészen pontosan 10-ére sok minden kiderült, például a noteszgép pontos modellszámozása is: a Sony a Vaio családban a T350P/S jelölést adta új eszközének. A kompakt kialakítás a hordozhatóságot szolgálja, csakúgy, mint a Centrino technológia alkalmazása; a „szokásos” Pentium M processzor egyik ultraalacsony feszültségen működő változatát, az 1,2 GHz órajelen működő, 2 MB-nyi másodlagos cache-t tartalmazó 753 típust szerelték a kicsiny készülék házába. Operatív tára fél gigabyte-nyi, míg merevlemezének kapacitása 60 GB. Ha ez azonban mégsem lenne elég, akkor a beépített, kétrétegű lemezeket is kezelni képes DVD-író révén enyhíthetünk helyproblémáinkon.

A notebookhoz jár egy Windows XP Professional operációs rendszer, végfelhasználó ára pedig 2200 dollárról indul. Kicsiny szépséghibája, hogy a két fő vezetékmentes szabvány, azaz a GSM és a Wi-Fi párhuzamosan nem használható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés