Connect with us

technokrata

Országos akció a kamerás kalózok lefülelésére

Laptop

Országos akció a kamerás kalózok lefülelésére

100.000 Ft jutalmat kap a szemfüles tettenérő.

Országos akciót indít az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) a kamerás kalózok megfékezésére. Az akció során arra buzdítja a moziba járó közönséget és a mozi alkalmazottait az ASVA, hogy jelezzék, ha kamerázó kalózt érnek tetten. Minden rajtakapás és rendőrségi eljárás esetén 100.000 Ft jutalmat kap a szemfüles tettenérő. Az akció célja, hogy lefüleljék a vetítés alatt kamerázókat, akik ezzel súlyosan károsítják a filmkészítőket, filmforgalmazókat.

„A kalóz DVD-k jelentős része szinkronstúdiókból, mozikból kerül ki, melyek rossz minőségű kópiaként jutnak a feketepiacra. Ezzel nem csupán a filmes szakmát károsítják, hanem a nézőket is. A mostani akciónkkal azokat a kalózokat szeretnénk elfogni, akik szemérmetlenül kamerára veszik a moziban bemutatott filmeket.” – nyilatkozta Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A győri Cinema City moziban márciusban már tartottak az akcióval kapcsolatos üzemelési és biztonságtechnikai tréninget az ASVA instrukciói alapján, mely olyan sikeresnek bizonyult, hogy a március 28-i Átok című film előadásán a mozi dolgozói bejelentése alapján elfogtak egy kamerás kalózt, aki a filmet digitális kamerával rögzítette. Kálmán András, az ASVA igazgatója már átadta a 100.000 Ft-os jutalmat a mozi három dolgozójának, akik rajtakapták a kalózt kamerázás közben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák