Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacot épít a magyar infokommunikációs szektor Moszkvában

Laptop

Piacot épít a magyar infokommunikációs szektor Moszkvában

A magyar-orosz kapcsolatrendszerbe az informatikai és hírközlési ágazat aktívan kapcsolódott be.

2005. május 10-én nyílik meg a Magyarország az EU-ban – Oroszország hagyományos partnere című nemzeti kiállítás Moszkvában csaknem nyolcvan magyar cég részvételével. A kiállításon hangsúlyosan képviselteti magát a magyar infokommunikációs szektor, amely az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által támogatott közös standon jelenik meg. A kiállítás területén az IHM üzleti fórumot is szervez Dr. Csepeli György, az IHM politikai államtitkára, az infokommunikációs ágazatot képviselő magyar cégek, és közel 50 orosz vállalat részvételével az iparág oroszországi pozícióinak erősítése és új üzleti lehetőségek megteremtése érdekében.

A magyar-orosz kapcsolatrendszerbe az informatikai és hírközlési ágazat aktívan kapcsolódott be, amelynek köszönhetően intenzív ágazati együttműködés alakult ki a két ország között. A tudásalapú, technológiaorientált területeknek szentelt kiemelt orosz figyelmet jelzi többek között az a tény is, hogy a kormányközi gazdasági vegyesbizottság élén orosz részről az informatikáért és hírközlésért felelős miniszter áll.

Az IHM lehetőséget kíván teremteni az ágazat magyar gazdasági szereplőinek külpiaci pozícióik erősítésére és új üzleti lehetőségek megteremtésére. Ennek érdekében a minisztérium támogatásával a Graphisoft Rt., a Kürt Rt., a Megatrend 2000 Rt., a Synergon Informatika Rt., a Tigra Kft., a VisData Kft. és a Vírusbuster Kft. közös standon képviseli a magyar infokommunikációs ágazatot a Magyarország az EU-ban – Oroszország hagyományos partnere című nemzeti kiállításon, Moszkvában. A vállalati szintű kapcsolatok élénkítése érdekében az IHM — az orosz társminisztérium és az orosz szakmai szövetség együttműködésével — Magyar-orosz ICT Fórumot is szervez a kiállításon, amelyen előadást tart Dr. Csepeli György, az IHM politikai államtitkára is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés