Connect with us

Rövid idő alatt megtört játékvédelem

Laptop

Rövid idő alatt megtört játékvédelem

A Sony PSP játékgépét március 24-én dobta piacra Észak-Amerikában, s körülbelül egy-másfél hónap kellett ahhoz, hogy a hozzá tartozó újfajta másolásvédelmet feltörjék.

A Sony legújabb, hordozható játékgépe, a PlayStation Portable úgynevezett Universal Media Disc-eket használ, melyen keresztül játékokat lehet a tenyérgép memóriájába juttatni. Az UMD egy újfajta másolásvédelmet alkalmaz, melyet a távol-keleti elektronikai óriás azért vetett be, hogy biztonságban tudja a kis eszközre fejlesztett játékokat a szoftverkalózokkal szemben. Ez az időszak azonban nem tartott sokáig, mert máris megtörték a védelmet.

Még a múlt hét közepén bukkantak fel az első, erre vonatkozó információk a PS2nfo.com webhelyen. Ezzel együtt egy olyan listát is közzé tettek, amelyen azon játékok neveit olvashatja az internetező, amelyek állományait teljes egészében sikerült lemásolni az UMD-kről (Ridge Racers, Wipeout Pure, Vampire Chronicles). Igaz, a játékok még nem használhatók, mivel az átlagfelhasználónak egyelőre nincs lehetősége UMD-t írni, a PSP pedig – már csak méretéből adódóan is – nem képes nagyobb méretű korongok befogadására.

Az amerikai Sony Computer Entertainment szóvivője nem kívánta kommentálni a történteket. Érdekesség, hogy a filmstúdiók egy része éppen azon dolgozik, hogy UMD formában is megjelentesse filmjeit, egyrészt éppen annak új másolásvédelme miatt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő