Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rövid idő alatt megtört játékvédelem

Laptop

Rövid idő alatt megtört játékvédelem

A Sony PSP játékgépét március 24-én dobta piacra Észak-Amerikában, s körülbelül egy-másfél hónap kellett ahhoz, hogy a hozzá tartozó újfajta másolásvédelmet feltörjék.

A Sony legújabb, hordozható játékgépe, a PlayStation Portable úgynevezett Universal Media Disc-eket használ, melyen keresztül játékokat lehet a tenyérgép memóriájába juttatni. Az UMD egy újfajta másolásvédelmet alkalmaz, melyet a távol-keleti elektronikai óriás azért vetett be, hogy biztonságban tudja a kis eszközre fejlesztett játékokat a szoftverkalózokkal szemben. Ez az időszak azonban nem tartott sokáig, mert máris megtörték a védelmet.

Még a múlt hét közepén bukkantak fel az első, erre vonatkozó információk a PS2nfo.com webhelyen. Ezzel együtt egy olyan listát is közzé tettek, amelyen azon játékok neveit olvashatja az internetező, amelyek állományait teljes egészében sikerült lemásolni az UMD-kről (Ridge Racers, Wipeout Pure, Vampire Chronicles). Igaz, a játékok még nem használhatók, mivel az átlagfelhasználónak egyelőre nincs lehetősége UMD-t írni, a PSP pedig – már csak méretéből adódóan is – nem képes nagyobb méretű korongok befogadására.

Az amerikai Sony Computer Entertainment szóvivője nem kívánta kommentálni a történteket. Érdekesség, hogy a filmstúdiók egy része éppen azon dolgozik, hogy UMD formában is megjelentesse filmjeit, egyrészt éppen annak új másolásvédelme miatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés