Connect with us

Villámgyors széles formátumú nyomtatók a Xeroxtól

Laptop

Villámgyors széles formátumú nyomtatók a Xeroxtól

A Xerox bemutatta két új széles formátumú, színes tintasugaras nyomtatórendszerét, amely akár két és félszer gyorsabb a versenytársak hasonló termékeinél, ugyanakkor könnyebben és olcsóbban üzemeltethető.

Az új Xerox 8160 széles formátumú színes nyomtatóval akár 1.524 milliméter (60 col) szélességben nyomtathatók bannerek, poszterek és más nagyméretű dokumentumok. Más rendszereken is nagy sebességgel készíthetők próbanyomatok, a Xerox 8160 viszont gyorsabban állítja elő a végleges, kereskedelmi minőségű nyomatokat. Óránként 14 négyzetmétert képes kinyomtatni, míg legközelebbi versenytársa a felénél is kevesebbet, mindössze 5,58 négyzetmétert.


A Xerox 8160 mellett a vállalat bevezette a Xerox 8142 széles formátumú színes nyomtatót is, amely legfeljebb 1066,8 milliméter (42 col) szélességben nyomtat. Az összehasonlító mérések alapján mindkét modell élettartam-költsége 14 százalékkal kevesebb versenytársaikénál.

A Xerox modelljei komplett rendszerként, vagyis raszterkép-feldolgozó programmal együtt kaphatók. Ráadásul a vásárlók különböző RIP kiépítések közül választhatnak. Ezzel szemben más gyártók a RIP szoftvereket külön termékként árulják.

Ezenfelül a Xerox kifejlesztette és előre bevizsgálta saját gyártású papírjainak és speciális nyomathordozóinak teljes választékát, így a nyomdaipari szakemberek a 8160-as vagy a 8142-es nyomtató telepítésének első napjától fogva minőségi színes nyomatokat készíthetnek, ami ebben az iparágban ritkaságnak számít. Más gyártók rendszereihez csak korlátozott választékban kaphatók papírok és más hordozók, ráadásul azok minőségét a nyomtató gyártója általában nem vizsgálja be. A Xerox teljes körűen integrált rendszerként kapható termékei ily módon is pénzt és időt takarítanak meg.

Az elmúlt két évben a Xerox négy fekete-fehér széles formátumú nyomtatót vezetett be: a Xerox 721, 510, 6030 és 6050 típusokat. Ezek kifejezetten építészeti, építőipari valamint műszaki rajzok nyomtatására készültek.
A Xerox új széles formátumú színes nyomtatói a bel- és a kültéri alkalmazások széles körét képesek kezelni, többek között posztereket, feliratokat, bannereket, valamint eladáshelyi és back-light, city-light reklámanyagokat is. Mindkét rendszer a grafikai kommunikációval foglalkozó vállalatokat célozza meg, például a másoló-nyomtató szolgáltatással foglalkozó üzleteket és a vállalatok reprográfiai központjait, ahol létfontosságú a kiváló képminőség, a nagy nyomtatási sebesség és az applikációk rugalmas kezelése.

A hat színt tartalmazó tintakazettáknak két típusa kapható: a beltéri használatra készült festék, valamint a kültéri használtra szánt és több hónapig színtartó pigment. A Xerox berendezések kialakításánál fontos szempont volt, hogy ezeket a tartályokat az üzemeltető gyorsan és könnyen ki tudja cserélni, míg a versenytársak rendszereinél ehhez szerviz szakemberekre van szükség, vagy eleve tilos kicserélni a festékkazettákat.

A Xerox új rendszerei számos innovációval növelik a termelékenységet. A gyorsszárító rendszer lerövidíti a száradási időt, így a kész nyomatok akár négyszer gyorsabban készülnek el, mint a versenytársak jelenlegi rendszerein nyomtatottak. A gyorsszárítás előnyeit tovább fokozza a kész nyomatokat feltekercselő kimeneti felvevő henger (take-up roll), mely lehetővé teszi a hosszú időtartamú, felügyelet nélküli nyomtatást.

A Xerox 8160 és 8142 széles formátumú színes nyomtatók, valamint a hozzájuk tartozó Xerox gyártmányú kellékanyagok (festék, médiák) már megvásárolhatók a Xerox Magyarország Kft. értékesítési partnereinél.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom