Connect with us

Hirdetés

technokrata

Együttműködési megállapodás jött létre az IHM és a török hírközlési minisztérium között

Laptop

Együttműködési megállapodás jött létre az IHM és a török hírközlési minisztérium között

A magyar fél felajánlotta a Sulinet Program, a Közháló valamint a Nemzeti Digitális Adattár létrehozásával és működtetésével kapcsolatos tapasztalatok megosztását.

A tudásalapú társadalom kiépítését középpontba állító, 2005. május 4-6. között megrendezett Istanbul Forum 2005 elnevezésű nemzetközi konferencia témái Törökország felkészülése az uniós csatlakozásra és az EU tagállamainak közreműködési lehetőségei voltak. A fórumon egyértelművé vált, hogy a török oktatás, mezőgazdaság és pénzügyi szektor átalakításának, az európai igényeknek való megfeleltetés kulcsa az információs társadalom lehetőségeinek teljes körű kihasználása. A rendezvényen meghívott előadóként részt vett többek között Recep Erdogan török kormányfő, Vaclav Klaus cseh államfő, Simon Perez izraeli külügyminiszter, Olli Rehn az EU bővítési főbiztosa, valamint Dr. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium államtitkára.

Az IHM államtitkára 2005. május 6-án a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének főbb elemeiről megállapodást írt alá a török Közlekedési és Hírközlési Minisztérium államtitkárával. Az együttműködésben mindkét fél nagy jelentőséget tulajdonít a magyar és török vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok fejlesztésének, mindenekelőtt az Internet-biztonság terén. Egyetértettek abban, hogy a társadalom innovációs központjait a felsőoktatás és kutatásfejlesztés intézményei valamint a vállalkozói kör részvételével létrehozott tudásközpontok jelentik. A magyar fél felajánlotta a Sulinet Program, a Közháló valamint a Nemzeti Digitális Adattár létrehozásával és működtetésével kapcsolatos tapasztalatok megosztását. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy a török kormányfő napokban esedékes magyarországi látogatása során közös javaslatot terjesztenek elő a szigetvári török múzeumban és a rodostói Rákóczi emlékhelyen található kulturális örökség digitalizálására, hogy a két ország diákjai, tanárai és valamennyi érdeklődő számára Interneten is hozzáférhetővé váljanak a közös történelmi múlt emlékei.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés