Connect with us

technokrata

Új eszközgazdálkodási termék a Novelltől

Laptop

Új eszközgazdálkodási termék a Novelltől

A Novell bejelentette új eszközgazdálkodási megoldásának, a Novell ZENworks Asset Managementnek az elérhetőségét.

Az új szoftver a Tally Systems – napokban befejezett – felvásárlásával került a Novell termékportfoliójába. Az akvizícióval a vállalat a Novell ZENworks rendszerfelügyeleti megoldáscsomag szolgáltatási körének bővítését tűzte ki célul. A Novell ZENworks Asset Management szoftver rendszerfeltáró és készletező, licenckezelési, valamint szoftverhasználati és trendelemző képességekkel rendelkező integrált eszközkészletet kínál. Használatával a szervezetek a szoftverkiadások szabályozása érdekében a vállalat egészében nyomon követhetik a rendszerinformációkat és az eszközöket, valamint biztosíthatják a szoftverlicencek törvényi szabályozásoknak való megfelelését.

A termék szoftver-megfelelőséget biztosító összetevője az eszközkészletet hasonlítja össze a vásárlásokkal és licencbejegyzésekkel. A szoftverhasználati képességek segítségével pedig jelentés készíthető a használati trendekről és részletekről, így megakadályozható a túl sok szoftverlicenc megvásárlása és figyelhető a nem engedélyezett alkalmazások használata. A ZENworks Asset Management az informatikai eszközök teljes skáláján – az asztali gépeken, laptopokon, szervereken, útválasztókon, kapcsolókon és hubokon – képes elvégezni a feltárást és jelentéskészítést, valamint a rajtuk futó szoftvereket is megjeleníti. Az alkalmazottak számára könnyebbé válik a döntések meghozatala, mivel az eszközinformációkat egy web alapú eszköz segítségével biztonságos módon érhetik el a teljes szervezetben.

„A szoftverhasználati szabályok be nem tartása óriási problémát jelenthet egy vállalat számára, mivel a büntetések tízmilliókra is rúghatnak. Az eszközkezelő, használatelemző és szoftverelosztó termékek segítségével az ügyfelek megfigyelhetik a használati trendeket és nyomon követhetik a jogosulatlan alkalmazások használatát, így pontosabban használhatják a szoftverelosztást a vállalati szabványok megadása és betartatása érdekében.” – mondta Patricia Adams, a Gartner kutatási igazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák