Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új eszközgazdálkodási termék a Novelltől

Laptop

Új eszközgazdálkodási termék a Novelltől

A Novell bejelentette új eszközgazdálkodási megoldásának, a Novell ZENworks Asset Managementnek az elérhetőségét.

Az új szoftver a Tally Systems – napokban befejezett – felvásárlásával került a Novell termékportfoliójába. Az akvizícióval a vállalat a Novell ZENworks rendszerfelügyeleti megoldáscsomag szolgáltatási körének bővítését tűzte ki célul. A Novell ZENworks Asset Management szoftver rendszerfeltáró és készletező, licenckezelési, valamint szoftverhasználati és trendelemző képességekkel rendelkező integrált eszközkészletet kínál. Használatával a szervezetek a szoftverkiadások szabályozása érdekében a vállalat egészében nyomon követhetik a rendszerinformációkat és az eszközöket, valamint biztosíthatják a szoftverlicencek törvényi szabályozásoknak való megfelelését.

A termék szoftver-megfelelőséget biztosító összetevője az eszközkészletet hasonlítja össze a vásárlásokkal és licencbejegyzésekkel. A szoftverhasználati képességek segítségével pedig jelentés készíthető a használati trendekről és részletekről, így megakadályozható a túl sok szoftverlicenc megvásárlása és figyelhető a nem engedélyezett alkalmazások használata. A ZENworks Asset Management az informatikai eszközök teljes skáláján – az asztali gépeken, laptopokon, szervereken, útválasztókon, kapcsolókon és hubokon – képes elvégezni a feltárást és jelentéskészítést, valamint a rajtuk futó szoftvereket is megjeleníti. Az alkalmazottak számára könnyebbé válik a döntések meghozatala, mivel az eszközinformációkat egy web alapú eszköz segítségével biztonságos módon érhetik el a teljes szervezetben.

„A szoftverhasználati szabályok be nem tartása óriási problémát jelenthet egy vállalat számára, mivel a büntetések tízmilliókra is rúghatnak. Az eszközkezelő, használatelemző és szoftverelosztó termékek segítségével az ügyfelek megfigyelhetik a használati trendeket és nyomon követhetik a jogosulatlan alkalmazások használatát, így pontosabban használhatják a szoftverelosztást a vállalati szabványok megadása és betartatása érdekében.” – mondta Patricia Adams, a Gartner kutatási igazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés