Connect with us

Kínával egy “kalózkodási” listán szerepel Kanada

Laptop

Kínával egy “kalózkodási” listán szerepel Kanada

Az Egyesült Államok rendelkezik egy listával, amin azok az országok találhatók, amelyek nem tesznek eleget a szellemi jogok védelmének ügyében – a listán Kanada és Kína egyaránt megtalálható.

Még a múlt hét péntekén hangzott el egy olyan kijelentés az Egyesült Államok kereskedelmi érdekeit képviselő (USTR) Peter Allgeiertől, hogy Kína szerzői jogokra vonatkozó szabályozása és az ezeket betartató hatóságok gyakorlatilag olyan alacsony szintű védelmet képviselnek, hogy az ország a kalózkodás fellegvárának számít. „Kínának lépéseket kell tenni a kalózkodás és termékhamisítás megfékezése érdekében, többek közt növelnie kell a jogsértéseket kivizsgáló perek számát és még jobban meg kell nyitnia piacát a jogvédett termékek előtt.” – mondta Allgeier.

Ugyan maga a lista, illetve a rajta való szereplés szimbolikus, mégis jelzi a Bush kormányzat elszántságát abban a tekintetben, hogy igyekszik nyomást gyakorolni a kommunista vezetésre a szellemi jogokat sértő kalózkodás burjánzásának megfékezésében. Az USA szeretné elérni, hogy a rizs hazájában több, ilyen visszaélések miatt indított per kezdődjön; ezenfelül új törvényeket, és az 1998-ban adoptált Digital Millennium Copyright Act eszméjének átvételét tartja kívánatosnak.

Bizonyos tekintetben hasonló cipőben jár az Egyesült Államok legnagyobb kereskedelmi partnere, Kanada is. Az USA ugyanis azon az állásponton van, hogy északi szomszédjában szintén nem kielégítő a szerzői jogokat védő törvények szigora. Ennek talán az az egyik legfőbb oka, hogy még 2003 végén úgy döntött egy kanadai bíró, a magáncélra való, peer to peer hálózatokon zajló, jogdíjak kifizetését megkerülő letöltések legálisak. Emiatt Kanada továbbra is tagja annak a listának, melyen olyan országok találhatók még, mint Azerbajdzsán, Fehéroroszország, és Malajzia.

Persze a helyzet változhat, amint arról március végén beszámoltunk, Ottawában az ipari minisztérium és a szövetségi kormányzat közös sajtóbejelentést tett. Ebben a jelenleg érvényben levő másolásvédelmi törvény felülvizsgálatát és drasztikus megváltoztatását ígérték.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő