Connect with us

technokrata

Számlajóváhagyás elektronikus alapokon

Laptop

Számlajóváhagyás elektronikus alapokon

A BorsodChem Rt. az egyik olyan cég, amely beruházási programjának beindításával párhuzamosan a dokumentumkezelés elektronizálását is végrehajtotta.

A vállalatirányítási és az ügyfélkezelő rendszerek kiépítése után számos nagyvállalat mérte fel pénzügyileg kockázatos folyamatait, és döntött úgy, hogy számla-jóváhagyási folyamatát elektronikus alapokra helyezi. Az eredmény: felgyorsult és rendszerezett munkafolyamatok, a számlák elvesztéséből adódó költségek és károk radikális csökkenése, elégedett vállalatvezetők.

A szervezetileg és földrajzilag erősen strukturált nagyvállalatoknál a szállítói számlák beérkezése és kifizetése között egy többszereplős, bonyolult igazolási folyamatnak kell végbemennie. Ez egyes vállalatok esetében akár a harminc napot is meghaladva késedelmi kamatok fizetéséhez, a szállítói kapcsolatok megromlásához vezethet. „A számla-jóváhagyási folyamat elektronikus alapokra helyezésével mindez elkerülhető.” – mondta Csendes Balázs, az elektronikus dokumentumkezelési piac egyik hazai szereplője, az ADM Informatikai Kft. ügyvezetője.

„Példaként említhetők a beruházási folyamatok, melyek az előkészítéstől a megvalósulásig – a szervezeti hierarchiától függően – nagyon sok döntési pontot tartalmaznak, ezért náluk a naprakész adminisztráció és a gyors ügyintézés a siker elengedhetetlen feltétele. A keletkező nagy mennyiségű dokumentum manuális nyomon követése már nem oldható meg hatékonyan, a legapróbb adminisztrációs hiba vagy néhány napos késedelem komoly anyagi következményekkel járhat.”

A BorsodChem Rt. az egyik olyan cég, amely beruházási programjának beindításával párhuzamosan a dokumentumkezelés elektronizálását is végrehajtotta. „Olyan rendszert kerestünk, amely a már kialakított belső folyamatainkhoz alakítható, nem pedig a rendszerhez kell a folyamatokat alakítani.” – nyilatkozta Panyiczki Péter, a BorsodChem Rt. koordinációs osztályvezetője. A cég választása az ORCHI Digitális Iroda megoldásra esett, melynek úgynevezett workflow modulja segíti a beruházások többlépcsős munkafolyamatainak elvégzését, ezáltal könnyen ütemezhetővé és ellenőrizhetővé teszi őket. A rendszer képes automatikusan kiosztani a feladatokat az elvégzéséért felelős csoportnak, figyeli a határidőket, figyelmezteti a felhasználót, jelentéseket készít, formanyomtatványokat tölt ki.

Természetesen a számlajóváhagyási folyamat elektronikus alapokra helyezése nemcsak a beruházások terén lehet kifizetődő. A három megyében mintegy harminc telephelyen működő Démász Rt. a számla-jóváhagyási eljárását az ORCHI bevezetése gyakorlatilag öt napra csökkentette, az igazolás során pedig az igazoló személy már nemcsak a végösszeget, hanem a számla digitális képét is láthatja.

„A Démászhoz hasonló tagoltságú és iratmennyiséggel dolgozó referenciák, valamint az ár-érték arány és a rugalmasság mellett döntő szempont volt, hogy az ORCHI magyar fejlesztés.” – mondta Szécsényi Ferencné, a Démász Rt. informatikai vezetője. „Úgy gondoljuk, hogy a magyar fejlesztők ebben a témakörben jól ismerik a hazai viszonyokat, a magyar jogszabályi környezetet és gyorsan képesek végrehajtani az igényelt módosításokat. Bármennyire is egy tipizálható folyamatról esik szó, amikor az iratkezelés informatikai támogatásáról beszélünk, minden vállalatnál megjelennek a folyamat egyedi elemei is, erre rugalmasan kell reagálnia a rendszernek és a fejlesztőnek egyaránt.”

Csendes Balázs elmondta, hogy ügyfeleik elégedettségét jól mutatja, hogy az elmúlt csaknem két év alatt az ORCHI Digitális Iroda a hazai szoftverek közül egyedülálló rugalmasságával és integrálhatóságával öt óriásvállalat: a BorsodChem Rt., a Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt., a Fővárosi Gázművek Rt., a Fővárosi Vízművek Rt., a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Rt. bizalmát nyerte el. Szintén az elégedettséget mutatja az a tény, hogy az ügyfelek a számla-jóváhagyási folyamatok elektronikus alapokra helyezését követően újabb és újabb folyamatokra, így az iktatás, majd az archiválás támogatására is az ADM fejlesztését választották. „Nagyvállalati referenciáink jó alapot jelentenek nagyarányú piaci bővülésünkhöz a megerősödött középvállalkozások piacán.” – jelentette ki Csendes Balázs, az ADM ügyvezetője.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő