Connect with us

technokrata

Sybase: magyarországi fejlesztőközpont a közeljövőben

Laptop

Sybase: magyarországi fejlesztőközpont a közeljövőben

Magyarországra látogatott Dr. Raj Nathan a Sybase technológiai kutatás és termékfejlesztés vezetője.

A magyar informatikai szakemberek versenyképességének újabb bizonyítéka, hogy a Sybase Inc. magyarországi fejlesztőközpont létrehozását tervezi a közeljövőben. A tegnapi látogatás középpontjában a beruházás lehetséges helyszínének kialakítása, a piaci feltételek megismerése szerepel. Dr. Raj Nathan itt tartózkodása alatt vezető magyar információtechnológiai cégek és oktatási intézmények vezetőivel, illetve a GKM és a MEH képviselőivel tárgyalt.

A kormányzati informatika (e-government) fejlesztési irányát Nathan úr példa értékűnek tartotta, az „ügyfél kapu” mobil kiterjesztését megvalósító Sybase technológiák ismertetése nagy érdeklődést keltett.

A Sybase fő technológusa a befektetési lehetőségek feltérképezésén túlmenően –elsősorban a nagy Sybase felhasználókkal és partnerekkel való találkozás keretében – informálódott a magyar informatikai piac helyzetéről.

A Sybase és a Budapesti Gazdasági és Műszaki Egyetem között formálódó együttműködés keretében Nathan úr az Egyetemen előadást tartott a cég technológiai jövőképéről.
Nathan úr jó benyomásokat szerzett az Egyetem oktató és kutató szakembereivel folytatott megbeszélésen. A két intézmény szívesen fejleszti a kapcsolatát tovább, így a Sybase szoftver eszközeivel támogatja az Egyetem oktató és kutató tevékenységét.

A magyar piacion 1992 óta termékeivel folyamatosan jelenlévő, korábban adatbázis-kezelőiről, később heterogén vállalati szoftvermegoldásokhoz kifejlesztett integrációs eszközeiről, valamint mobil computing technológiájáról is közismert Sybase Inc. támogatásával 2004 októberében megalakult a Sybase Products Hungary Kft., amely a hazai disztribúciós feladatokat látja el. Itthon a Sybase elsősorban a távközlési és kormányzati ágazatban, valamint a pénzügyi szektorban bír jelentős referenciákkal.

A Sybase a hazai piacon a hagyományos adatbáziskezelőin kívül az üzleti intelligencia alkalmazások megvalósításához ajánlott IQ nagyteljesítményű adatbázis, a mobil üzleti megoldások kialakításához ajánlott eszközök, valamint a tervező-fejlesztő munkát segítő PowerBuilder és PowerDesigner forgalmazásában sikeres.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle