Connect with us

Megújul a budapesti vásárváros – aláírták a Hungexpo privatizációs szerződését

Laptop

Megújul a budapesti vásárváros – aláírták a Hungexpo privatizációs szerződését

Remény van arra, hogy a következő években a kiállítás-szervezés területén Budapest felzárkózik a régió fővárosaihoz.

A francia GL Events, a TriGránit Rt. és a West End Rt. konzorciuma nyolcmilliárd forintért vásárolja meg a Hungexpo Rt. 77 százalékos részvénycsomagját. Az adásvételi szerződést ünnepélyes keretek között ma írta alá Olivier Ginon, a GL Events elnök-vezérigazgatója, és Vági Márton, az ÁPV Rt. Vezérigazgatója. Az eseményen megjelent Patrick Devedjian francia iparügyi miniszter és Garamhegyi Ábel, a Gazdasági- és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára is. Ezzel lezárult a Hungexpo mintegy 15 éve tartó magánosítási folyamata.

A szerződés értelmében a Hungexpo a jövőben is Kőbányán működik majd. A befektetők a cégvásárlást követő öt évben ötmilliárd forint értékű beruházást hajtanak végre a vásárváros területén. A második ötéves időszakban pedig újabb 2,5 milliárd forintot fordítanak a Hungexpo fejlesztésére. A következő években a többi között egy új, többfunkciós csarnokot is építenek majd Kőbányán. Remény van arra, hogy a következő években a kiállítás-szervezés területén Budapest felzárkózik a régió fővárosaihoz.

A fejlesztések megvalósulására garanciát jelentenek a francia cég kitűnő szakmai referenciái. A GL Events csoport négy szakmai területen a rendezvényszervezési piac egyik meghatározó szereplője. Létesítményeket üzemeltet 12 helyszínen, amelyek a rendezvények minden típusának fogadására alkalmasak. Szakmai és a széles közönség számára egyaránt szervez kiállításokat, valamint kongresszusokat és vállalati rendezvényeket. Biztosítja a szalonok, kiállítások és rendezvények által igényelt szolgáltatásokat, továbbá a berendezői munkákat és kapcsolódó szolgáltatásokat. A részvénytársaság saját tőkéje: 120 millió euró, több mint kétezer munkatársat foglalkoztat. Nemrég nyerte meg a Fiera di Padova privatizációs tenderét.

Mint emlékezetes, a privatizációs szervezet 2004. augusztus 2-án írt ki nyilvános, kétfordulós, előminősítéses pályázatot a Hungexpo Rt. állami tulajdonú részvénycsomagjának értékesítésére. A benyújtandó pályázatoknak tartalmazniuk kellett egy kiállítás- és rendezvényközpont kialakításának tervét. A pályázóknak legalább ötéves fejlesztési elképzeléseiket is ismertetniük kellett ajánlatukban, annak érdekében, hogy Budapest a régióban versenyképes vásárvárossal rendelkezzen.

A privatizációs szervezet értékelése szerint kiemelkedő siker, hogy többszöri próbálkozás után, a privatizáció segítségével, versenyeztetés útján sikerült biztosítani a Hungexpo jövőjét és a szakterület további, európai színvonalú fejlődését.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő