Connect with us

Megkezdődött a 24 órás Programozóverseny

Laptop

Megkezdődött a 24 órás Programozóverseny

Ma 9 órakor kezdetét vette a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az V. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny.

A verseny februári meghirdetését követően összesen 304 csapat regisztrált. A nemzetközi elismertséget jelzi, hogy 4 kontinens 49 országából érkezett jelentkezés. A résztvevők többségében főiskolai és egyetemi hallgatók, illetve az azóta már iparban dolgozó profik. Közülük többen még hallgatóként ismerkedtek meg a verseny nyújtotta extrém kihívással, és egyfajta nosztalgiát érezve jelentkeztek ismét a versenyre. A március 5-i internetes előválogatón öt óra állt a csapatok rendelkezésére, hogy a hat egymástól független, fokozatosan nehezed programozási feladatot megoldják. A legjobb 30 csapat meghívást kapott a budapesti 24 órás dönt re. Magyarországon kívül Lengyelországból, Argentínából, Litvániából, Romániából, Ausztriából, Hollandiából, Ukrajnából, Németországból, és Svédországból érkeztek csapatok a helyszínre.

Az idei döntőn nemcsak a résztvevő csapatok sokfélesége mutatja a verseny egyre nagyobb elismertségét, hanem Magyarországról is egyre többen tisztelik meg jelenlétükkel az eseményt. A megnyitót Dr. Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter tartotta. A miniszter úr megnyitóbeszédében kiemelte az információs társadalom létjogosultságát, és üdvözölte a verseny szervezőit, hogy ilyen színvonalas eseményt tudtak tető alá hozni. Dr. Sallai Gyula, a BME rektorhelyettese az informatika egyetemi képzésben elfoglalt szerepét emelte ki köszöntőjében, majd sok sikert és kellemes magyarországi tartózkodást kívánt a versenyzőknek.

Hogy a verseny nemzetközisége ne okozzon problémát, a résztvevők számára már az elején nyilvánvalóvá tették a szervezők: a verseny hivatalos nyelve angol. Ez azt jelenti, hogy a reggel 9 órakor megkezdődött 24 órás verseny feladatait is minden csapat angol nyelven kapta kézhez. A feladatok minden évben egy konkrét téma köré csoportosulnak, idén ez a mobiltelefonok programozása. Benedek Balázs, a verseny korábbi főszervezője idén a feladat összeállításáért volt felelős, mely véleménye szerint minden eddiginél színvonalasabb, és méltó lesz a rendkívül erősnek ígérkező mezőnyhöz.

A verseny május 1-jén, vasárnap reggel 9 órakor fejeződik be. Az előreláthatóan délután 15 óráig tartó zsűrizés és értékelés után kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra. A zsűrizés idei különlegessége, hogy lévén játékfejlesztésről is van szó, a szubjektív értékelést maguk a versenyzők fogják végezni, bár ezt a verseny kezdetekor ők még nem tudták. Az érdeklődők a döntő ideje alatt folyamatos szöveges beszámolón keresztül követhetik az eseményeket a verseny honlapján. A megnyitó ünnepség, az utána következő 24 óra eseményei, valamint a díjkiosztó ünnepség az mms://live.eestec.hu/ch24 címen élőben, Windows Media Playerrel tekinthető meg.

A verseny színhelye
BME Informatika Épület
Budapest XI, Magyar tudósok körútja 2., 1117
Feladatbeadás: 2005.05.01. reggel 9 óra
Ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó: 2005.05.01. délután 3 óraSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő