Connect with us

technokrata

Az IFS is Magyarországon terjeszkedik

Laptop

Az IFS is Magyarországon terjeszkedik

Informatikai cégben vásárolt tulajdonrészt a nemzetközi vállalat.

Az IFS Hungary bejelentette, hogy 2005. március 31-étől szakmai befektetésként tulajdonrészt szerzett az egyik vezető magyarországi humáninformatikai vállalatban, az L-SOFT Kft-ben. A felvásárlással az IFS tovább kívánja erősíteni közép-kelet európai jelenlétét, és aktívabb részvételre törekszik a magyar humáninformatikai piacon. Az ügylet részeként az IFS 2006-ra opciós jogot is szerzett az L-SOFT többségi tulajdonrészének megvásárlására. Az opciós jog életbe lépésével az ügylet értéke elérheti az 1 millió eurót (250 millió HUF).

Az elkövetkező években Magyarország európai uniós gazdasági teljesítménye nagymértékben függ majd az ország versenyképességi mutatóinak javulásától. A versenyképesség javulásához viszont elengedhetetlen a képzett, magas színvonalú munkaerő, amire alapozhatnak mind a befektetők, mind pedig a piaci szereplők. A munkaerő-képzés, a vállalati HR és a bérszámfejtés területeken mára elvárás a komplex, integrált megoldásban való gondolkodás.

„Az IFS számára kiemelt fontosságú a közép-kelet európai régió, ezen belül Magyarország. Olyan hosszú távú, stratégiai együttműködésekre törekszünk, mint amilyen az L-SOFT-tal is létrejött. Amikor a nemzetközi tapasztalat a helyi piac ismeretével találkozik egy olyan érték képződik, amit senki sem hagyhat figyelmen kívül. Az IFS Hungary és az L-SOFT egyesülésével egy egyedülálló humáninformatikai megoldás jön létre, ami a teljes HR vertikumot (a stratégiai HR tervezéstől egészen a bérszámfejtésig) lefedi.” – mondta el Weiszbart Zsolt az IFS Hungary ügyvezető igazgatója.

Az L-SOFT tulajdonrész megvásárlásával az IFS saját rendszerébe integrálja a vállalat speciálisan a hazai piaci környezetre kifejlesztett bérügyviteli komponenseit. Ezáltal az IFS Magyarországon egyedülálló módon teljes HR megoldást kínál a vállalatoknak (stratégiai- és operatív HR, bérszámfejtés, kiválasztás, fejlesztés-karriertervezés). Az L-SOFT tapasztalt szakembergárdája továbbra is biztosítja a folyamatos jogszabálykövetést és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket, ami elengedhetetlen a modul megfelelő, magas színvonalú működéséhez. Mindehhez hozzájön az IFS nemzetközi közegben már számos alkalommal bizonyított stratégiai HR megoldása és kiforrott módszertana.

„Az IFS menedzsmentje a kezdetektől fogva igen magas szinten elkötelezte magát az együttműködés mellett. A L-SOFT számára mindez egy új szakmai közeget, hatalmas erőforrásokat, biztos hátteret, magas szintű szakmai tudást és elvárásokat jelent. Az IFS pedig egy jól bevált, a piacon már bizonyított bérügyviteli megoldáshoz, illetve az ezt támogató, felkészült szakember gárdához jut. Ezzel nemcsak az IFS és az L-SOFT, hanem az ügyfelek is nyernek.” – mondta el Lencsés Sándor az L-SOFT ügyvezető igazgatója.

Az új teljes megoldást kínáló HR és magyar bérszámfejtő modul bevezetésére elsőként a Budapest Airportnál került sor idén tavasszal.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák