Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sebességrekorder AMD-s PC a Fujitsu Siemens-től

Laptop

Sebességrekorder AMD-s PC a Fujitsu Siemens-től

A Fujitsu Siemens Computers bejelentette, hogy CELSIUS V810 munkaállomása érte el a legmagasabb pontszámot a SPEC CPU2000 benchmark minősítés szerint, ezzel új teljesítményrekordot állított fel az x86-os számítógépek szegmensében.


Az AMD Opteron 252 processzorral dolgozó munkaállomás 2.045 pontot ért el az ipari szabványos SPEC CPU2000 lebegőpontos teljesítményteszt-sorozaton. Ez a benchmark a szimulációs és a nagy számítási kapacitást igénylő CAD-alkalmazások futtatásakor nyújtott teljesítmény mérésére szolgál.

Az eredmény mindenekelőtt a CELSIUS V810 rendszer-architektúrájának: nagy teljesítményű processzorának és hatékony memória-alrendszerének köszönhető. A magas pontszámhoz a programvégrehajtási képességeket javító, AMD64 és EM64T architektúrához ajánlott PathScale EKOPath Compiler Suite (release 2.0) szoftver is hozzájárult.

Korábban még 2.000 pontos eredményt is ritkán sikerült x86-os számítógépnek elérnie ezen a benchmarkon, amely a Linux for AMD 64 operációs rendszert és PathScale Compiler 2.0 alkalmazást futtató Opteron 242 processzoros gépek teljesítményét vizsgálja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés