Connect with us

technokrata

Sebességrekorder AMD-s PC a Fujitsu Siemens-től

Laptop

Sebességrekorder AMD-s PC a Fujitsu Siemens-től

A Fujitsu Siemens Computers bejelentette, hogy CELSIUS V810 munkaállomása érte el a legmagasabb pontszámot a SPEC CPU2000 benchmark minősítés szerint, ezzel új teljesítményrekordot állított fel az x86-os számítógépek szegmensében.


Az AMD Opteron 252 processzorral dolgozó munkaállomás 2.045 pontot ért el az ipari szabványos SPEC CPU2000 lebegőpontos teljesítményteszt-sorozaton. Ez a benchmark a szimulációs és a nagy számítási kapacitást igénylő CAD-alkalmazások futtatásakor nyújtott teljesítmény mérésére szolgál.

Az eredmény mindenekelőtt a CELSIUS V810 rendszer-architektúrájának: nagy teljesítményű processzorának és hatékony memória-alrendszerének köszönhető. A magas pontszámhoz a programvégrehajtási képességeket javító, AMD64 és EM64T architektúrához ajánlott PathScale EKOPath Compiler Suite (release 2.0) szoftver is hozzájárult.

Korábban még 2.000 pontos eredményt is ritkán sikerült x86-os számítógépnek elérnie ezen a benchmarkon, amely a Linux for AMD 64 operációs rendszert és PathScale Compiler 2.0 alkalmazást futtató Opteron 242 processzoros gépek teljesítményét vizsgálja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák