Connect with us

technokrata

München döntött Linux kérdésben

Laptop

München döntött Linux kérdésben

A német város vezetése eldöntötte, a nyílt forrású operációs rendszer melyik disztribúcióját fogja több mint 10 ezer számítógépre feltelepíteni.

Egy éve írtunk arról, hogy München városi tanácsának döntése értelmében 14.000 számítógépet és notebookot fognak átállítani Linuxra (pedig Steve Ballmer korábban keményen lobbizott a várható döntés ellen, még jelentős árkedvezményt is beígért). Amint arról beszámoltunk, a projekt kiírásán a Suse Linux AG (az IBM Deutschland GmbH-val együtt) indult, pályázva a 14 ezer operációs rendszer licenc szállításának elnyerésére.

Az immáron Novell háttérrel rendelkező Suse, minden regionális népszerűségének ellenére elvesztette a „harcot”: Németország harmadik legnagyobb városának vezetése úgy döntött, hogy a Debian disztribúciót fogja választani számítógépeinek operációs rendszeréül. Érdekességképpen: 2004-es felvásárlásáig ebben a városban volt a Suse központja.

A LiMux névre keresztelt projekt végrehajtásában egyébként két helyi cég, a Gonicus és a Softcon segédkezik. Habár már egy egész évet csúszott a jogi problémák miatt a Linuxra való átállás, Münchennek továbbra is várnia kell: a vezetés közlése értelmében csak az év végén kezdhetik meg a szoftverek cseréjét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő