Connect with us

technokrata

München döntött Linux kérdésben

Laptop

München döntött Linux kérdésben

A német város vezetése eldöntötte, a nyílt forrású operációs rendszer melyik disztribúcióját fogja több mint 10 ezer számítógépre feltelepíteni.

Egy éve írtunk arról, hogy München városi tanácsának döntése értelmében 14.000 számítógépet és notebookot fognak átállítani Linuxra (pedig Steve Ballmer korábban keményen lobbizott a várható döntés ellen, még jelentős árkedvezményt is beígért). Amint arról beszámoltunk, a projekt kiírásán a Suse Linux AG (az IBM Deutschland GmbH-val együtt) indult, pályázva a 14 ezer operációs rendszer licenc szállításának elnyerésére.

Az immáron Novell háttérrel rendelkező Suse, minden regionális népszerűségének ellenére elvesztette a „harcot”: Németország harmadik legnagyobb városának vezetése úgy döntött, hogy a Debian disztribúciót fogja választani számítógépeinek operációs rendszeréül. Érdekességképpen: 2004-es felvásárlásáig ebben a városban volt a Suse központja.

A LiMux névre keresztelt projekt végrehajtásában egyébként két helyi cég, a Gonicus és a Softcon segédkezik. Habár már egy egész évet csúszott a jogi problémák miatt a Linuxra való átállás, Münchennek továbbra is várnia kell: a vezetés közlése értelmében csak az év végén kezdhetik meg a szoftverek cseréjét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák