Connect with us

Apple Tiger Night – este 6-tól Magyarországon is

Laptop

Apple Tiger Night – este 6-tól Magyarországon is

A világpremierrel egyidőben indul a forgalmazás hazánkban is.

A világpremierrel egyidőben az Apple Magyarországon is április 29-én este 6-kor kezdi meg a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.4 “Tiger“ változatának forgalmazását hivatalos viszonteladóinál, akik péntek este meghosszabbított nyitvatartással működnek és várják az érdeklődőket és vásárlókat. A termék angol verzióját a boltokban tesztelni is lehet, ahol szakemberek adnak felvilágosítást vásárlás előtt. A magyar verzió három hét múlva lesz elérhető.

Az Apple legújabb Mac OS X operációs rendszere, a Tiger több mint 200 új szolgáltatást és fejlesztést tartalmaz – így az új Spotlight keresőt, a Dashboard kiegészítőket és egy új iChat programot. Az Apple új Spotlight technológiája segítségével pillanatok alatt találhatunk meg bármilyen anyagot, melyet a Mac lemezén vagy a hálózat kötetein tárolunk. Hasonlóképpen az iTunes keresési szolgáltatásához, a Spotlight is képes a dokumentumokon belül, illetve az azokhoz kapcsolódó meta-adatok között is keresni, így mindenféle állományban – elektronikus levelekben, képek között, naptári és címlista bejegyzésekben és akár Microsoft Office anyagok tartalmában is – képes megtalálni a keresett kulcsszavakat.

A Dashboard kiegészítők egészen újszerű, egyszerű hozzáférést engednek fontos információkhoz, mint az időjárási előrejelzések, tőzsdei árfolyamok, mértékegységek átváltásai, vagy akár naptárunk, telefonkönyvünk bejegyzései. A Tiger kezdetben 14 kis Dashboard kiegészítőt tartalmaz, de mert fejlesztésük olyan szabványos technológiákra épül, mint a HTML és a JavaScript, így a független fejlesztők is pillanatok alatt számtalan hasonlót és különbözőt készíthetnek.

Az új iChat program a Tiger operációs rendszerben már támogatja a H.264 videó-kódolást is, így kiváló képminőségű, akár tízszereplős telekonferenciát és négyszereplős videó-konferenciát is létre lehet hozni. Az Automator lehetővé teszi az ismétlődő munkafolyamatok egyszerű automatizálását, programozási ismeretek nélkül is. A Tiger új alap technológiái és eszközei lehetővé teszik a független fejlesztők számára, hogy innovatív alkalmazások új generációit mutassák be.

A Mac OS X 10.4 “Tiger“ használatához minimálisan 256 MByte RAM tár szükséges, valamint olyan FireWire-kapus Apple Macintosh számítógép, melyet PowerPC G3, G4 vagy G5 processzorral gyártottak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő