Connect with us

technokrata

Apple Tiger Night – este 6-tól Magyarországon is

Laptop

Apple Tiger Night – este 6-tól Magyarországon is

A világpremierrel egyidőben indul a forgalmazás hazánkban is.

A világpremierrel egyidőben az Apple Magyarországon is április 29-én este 6-kor kezdi meg a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.4 “Tiger“ változatának forgalmazását hivatalos viszonteladóinál, akik péntek este meghosszabbított nyitvatartással működnek és várják az érdeklődőket és vásárlókat. A termék angol verzióját a boltokban tesztelni is lehet, ahol szakemberek adnak felvilágosítást vásárlás előtt. A magyar verzió három hét múlva lesz elérhető.

Az Apple legújabb Mac OS X operációs rendszere, a Tiger több mint 200 új szolgáltatást és fejlesztést tartalmaz – így az új Spotlight keresőt, a Dashboard kiegészítőket és egy új iChat programot. Az Apple új Spotlight technológiája segítségével pillanatok alatt találhatunk meg bármilyen anyagot, melyet a Mac lemezén vagy a hálózat kötetein tárolunk. Hasonlóképpen az iTunes keresési szolgáltatásához, a Spotlight is képes a dokumentumokon belül, illetve az azokhoz kapcsolódó meta-adatok között is keresni, így mindenféle állományban – elektronikus levelekben, képek között, naptári és címlista bejegyzésekben és akár Microsoft Office anyagok tartalmában is – képes megtalálni a keresett kulcsszavakat.

A Dashboard kiegészítők egészen újszerű, egyszerű hozzáférést engednek fontos információkhoz, mint az időjárási előrejelzések, tőzsdei árfolyamok, mértékegységek átváltásai, vagy akár naptárunk, telefonkönyvünk bejegyzései. A Tiger kezdetben 14 kis Dashboard kiegészítőt tartalmaz, de mert fejlesztésük olyan szabványos technológiákra épül, mint a HTML és a JavaScript, így a független fejlesztők is pillanatok alatt számtalan hasonlót és különbözőt készíthetnek.

Az új iChat program a Tiger operációs rendszerben már támogatja a H.264 videó-kódolást is, így kiváló képminőségű, akár tízszereplős telekonferenciát és négyszereplős videó-konferenciát is létre lehet hozni. Az Automator lehetővé teszi az ismétlődő munkafolyamatok egyszerű automatizálását, programozási ismeretek nélkül is. A Tiger új alap technológiái és eszközei lehetővé teszik a független fejlesztők számára, hogy innovatív alkalmazások új generációit mutassák be.

A Mac OS X 10.4 “Tiger“ használatához minimálisan 256 MByte RAM tár szükséges, valamint olyan FireWire-kapus Apple Macintosh számítógép, melyet PowerPC G3, G4 vagy G5 processzorral gyártottak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom