Connect with us

Fujitsu Siemens Computers: hajrá 64 bit!

Laptop

Fujitsu Siemens Computers: hajrá 64 bit!

A Fujitsu Siemens Computers a Microsoft új, 64 bites Windows Server 2003 x64 Edition és Windows XP Professional x64 Edition operációs rendszereinek hivatalos bemutatásával egy időben bejelentette, hogy számos szerverét, munkaállomását és professzionális PC-jét már felkészítette az új szoftverek támogatására.

A vezető európai IT-szállító 64 bites PRIMERGY szerverei és CELSIUS munkaállomásai már jelenleg is kaphatók, az új, 64 bites operációs rendszert futtató professzionális ESPRIMO PC-k pedig júliusban kerülnek piacra.

˝A Fujitsu Siemens Computers óriási tapasztalatokkal rendelkezik a 64 bites vállalati platformok világában˝ – mutatott rá a vállalat magyar származású technológiai vezérigazgató-helyettese, Joseph Reger. ˝A Microsofttal együttműködve sikerült ennyire pontos időzítéssel felkészítenünk nagy teljesítményű szervereinket és munkaállomásainkat az új, 64 bites operációs rendszerek támogatására˝. A Fujitsu Siemens Computers májusban mutatja majd be Windows XP Professional x64 Edition oprendszerre optimalizált, új, globális professzionális PC-márkáját, az ESPRIMO-t.

A Windows Server 2003 x64 Edition és Windows XP Professional x64 Edition operációs rendszerek felhasználói így párhuzamosan futtathatják környezetükben a 32 és 64 bites alkalmazásokat, és fokozatosan állhatnak át a jövőt jelentő 64 bites számítástechnikai működésre. A 32 bites alkalmazások beruházásvédelme így garantált, és egyes alkalmazáskörnyezetekben jelentős teljesítménynövekedés érhető el a 32 bites oprendszer-változatokhoz képest.

PRIMERGY szerverek
Az ipari szabványos PRIMERGY szervercsalád növeli a vállalati felhasználók informatikai működésének hatékonyságát. Tavaly november óta valamennyi ˝mainstream˝ kategóriájú, kétprocesszoros PRIMERGY szerver 64 bites működésre felkészített Intel Xeon DP CPU-kkal dolgozik. E modellek közé tartozik többet között a rackre optimalizált RX200 S2 és RX300 S2, valamint a különálló egységként telepíthető, torony kialakítású TX200 S2 és TX300 S2. A Fujitsu Siemens Computers már kivételes népszerűségnek örvendő BX620 S2 pengeszervereinél is bevezette ezt a szabványt. A fenti platformok kivétel nélkül támogatják az új Windows Server 2003 x64 operációs rendszereket, és az alapkiépítés részeként tartalmazzák a 64 bites rendszerekhez szükséges szerverfelügyeleti szoftvereket. A Fujitsu Siemens Computers fejlesztői jelenleg azon dolgoznak, hogy az új generációs Intel Xeon MP processzorok bevezetésének időpontjára a négy és nyolcprocesszoros szerverváltozatok is támogassák a 64 bites működést. 2005 végére gyakorlatilag ez lesz a teljes PRIMERGY szervercsalád alaptechnológiája.

CELSIUS munkaállomások
A számos vezető szoftverre tanúsított CELSIUS munkaállomások maradéktalanul kielégítik a 64 bites alkalmazások követelményeit. Optimális platformot kínálnak a CAD, CAE és az elektronikai tervezést, a szimulációt, a virtuális valóságot, a vizualizációt, a digitális tartalomkészítést és a pénzügyi folyamatokat támogató, nagy teljesítmény- és memóriaigényű alkalmazások futtatásához. A CELSIUS M430, CELSIUS R630, CELSIUS V810 modellek és jövőbeni változataik együttműködnek az új 64 bites operációs rendszerrel, májustól pedig már előtelepített Windows XP Professional x64 Edition szoftverrel is rendelhetők.

A 64 bites működésre kész Pentium 4 processzorral és 4 GB memóriával ellátott, középkategóriás CELSIUS M430 Green, a munkaállomások valamennyi jellemző alkalmazási területén jól használható. A CELSIUS R630 egy vagy két Intel Xeon processzorral, és maximálisan 16 GB memóriával működik. A CELSIUS R630 minden feltételt biztosít a komoly többprocesszoros alkalmazások (CAD, CAE, digitális tartalomkészítés, szoftverfejlesztés, pénzügyi szolgáltatások) futtatásához. A CELSIUS V810 azoknak a felhasználóknak készült, akiknek CAD, CAE és DCC alkalmazásai még nagyobb teljesítményt és 32 GB-ig terjedő központi memóriát igényelnek. Ez utóbbi rendszer hatékonyságát meggyőzően bizonyítja az AMD Opteron 252 processzorral felállított teljesítmény-világrekord, valamint a lebegőpontos teljesítményt vizsgáló SPEC CPU2000 teszten elért 2045-ös pontszám, amely jól érzékelteti a szimulációs számítások, valamint a számításigényes CAD-folyamatok esetén nyújtott teljesítményt.

ESPRIMO
A professzionális ESPRIMO PC-k fejlesztésekor a stresszmentes egyéni és vállalati munkakörnyezet megteremtése volt az elsődleges szempont. A végfelhasználókat ergonomikus, halk és környezetbarát működéssel megörvendeztető rendszer minden irodai követelményt kielégít. Megbízható, jól menedzselhető és biztonságos gép, így a rendszergazdák szimpátiájára is biztosan számíthat. Egységes megjelenésre és használati jellemzőkre épülő, új dizájnja a teljes PC-családnál ugyanazokat a formai jegyeket alkalmazza. Az európai forgalmazásra szánt ESPRIMO PC-knél a Fujitsu Siemens Computers kiemelten kezelte a környezetvédelem kérdését. A sorozat tagjai megfelelnek a szigorú EU WEEE szabvány előírásainak, és 2005 végére az RoHS szabványok követelményeit is kielégítik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő