Connect with us

technokrata

Sikeres az Opera, a főnök nekivágott az óceánnak

Laptop

Sikeres az Opera, a főnök nekivágott az óceánnak

Jon von Tetzchner ígéretet tett arra, hogy ha népszerűvé válik az új Opera böngésző, átússza az Atlanti-óceánt. Eljött az idő beteljesíteni az ígéretet.

Egy hete számoltunk be arról, hogy hivatalosan is bejelentették a norvég fejlesztésű böngésző legújabb, 8-as változatát. Az Operának komoly versenyhelyzetben kell bizonyítania, ugyanis a Firefox tavaly ősz óta gyakorlatilag „letarolta” a piacot: az Internet Explorerben csalódott internetezők jelentős része a Mozilla Foundation fejlesztette program mellett kötött ki. Tetzchner, az Opera Software vezérigazgatója éppen ezért tett egy (talán meggondolatlan) kijelentést, miszerint ha négy nap alatt meghaladja az egymillió letöltést a 8-as böngésző, akkor átússza az Atlanti-óceánt.

Nos, arról már írtunk, hogy két nap alatt 600 ezren kattintottak az alkalmazás adware, azaz reklámcsík fejében ingyenesen használható változatának download gombjára a fejlesztők webhelyén. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy a kitűzött célt sikerült (túl)teljesíteni, a 8-as Opera minden korábbi fejlesztésnél népszerűbb lett az internetezők között. Tetzchner ezek után átgondolta az ígéretét, és úgy döntött, belevág: Norvégiából az Amerikai Egyesült Államokba fog úszni.

„Habár ígéretemet inkább lelkesedésből tettem, nem pedig úszási képességeimre és fizikai állapotomra alapozva, úgy döntöttem, hogy minden megteszek, ami tőlem telik.” – nyilatkozta magabiztosan a cég vezetője. Amint az képünkön is látszik, Tetzchner tegnap belegázolt a fagyos Oslo-i fjordba, majd megkezdte hosszú utazását az USA felé.

Eskil Siversten, a cég PR menedzsere, aki egyébként egy felfújható csónakon evez főnöke mellett, úgy nyilatkozott, hogy az úszás tulajdonképpen vezeklés a nyilvánosságnak tett könnyelmű ígéretért. Arra, hogy sikerülni fog-e a feladat, egyelőre nincs válasz (reméljük, Tetzchner nem fullad bele az óceánba), de annyit még indulás előtt elárult a szoftverfejlesztő cég feje, hogy Izlandon meg kíván állni. Ott él ugyanis édesanyja, és ha már arra „jár”, akkor nem hagyja ki a „mama forró csokoládéját”.

További képek és részletek a megadott linken tekinthetők meg – például annak története, hogy a bátor igazgató hogyan mentette meg a PR menedzser életét a nyílt vízen. A site naponta frissítésre kerül, így akit érdekelnek a történtek, érdemes nyomon követnie az eseményeket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle