Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikeres az Opera, a főnök nekivágott az óceánnak

Laptop

Sikeres az Opera, a főnök nekivágott az óceánnak

Jon von Tetzchner ígéretet tett arra, hogy ha népszerűvé válik az új Opera böngésző, átússza az Atlanti-óceánt. Eljött az idő beteljesíteni az ígéretet.

Egy hete számoltunk be arról, hogy hivatalosan is bejelentették a norvég fejlesztésű böngésző legújabb, 8-as változatát. Az Operának komoly versenyhelyzetben kell bizonyítania, ugyanis a Firefox tavaly ősz óta gyakorlatilag „letarolta” a piacot: az Internet Explorerben csalódott internetezők jelentős része a Mozilla Foundation fejlesztette program mellett kötött ki. Tetzchner, az Opera Software vezérigazgatója éppen ezért tett egy (talán meggondolatlan) kijelentést, miszerint ha négy nap alatt meghaladja az egymillió letöltést a 8-as böngésző, akkor átússza az Atlanti-óceánt.

Nos, arról már írtunk, hogy két nap alatt 600 ezren kattintottak az alkalmazás adware, azaz reklámcsík fejében ingyenesen használható változatának download gombjára a fejlesztők webhelyén. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy a kitűzött célt sikerült (túl)teljesíteni, a 8-as Opera minden korábbi fejlesztésnél népszerűbb lett az internetezők között. Tetzchner ezek után átgondolta az ígéretét, és úgy döntött, belevág: Norvégiából az Amerikai Egyesült Államokba fog úszni.

„Habár ígéretemet inkább lelkesedésből tettem, nem pedig úszási képességeimre és fizikai állapotomra alapozva, úgy döntöttem, hogy minden megteszek, ami tőlem telik.” – nyilatkozta magabiztosan a cég vezetője. Amint az képünkön is látszik, Tetzchner tegnap belegázolt a fagyos Oslo-i fjordba, majd megkezdte hosszú utazását az USA felé.

Eskil Siversten, a cég PR menedzsere, aki egyébként egy felfújható csónakon evez főnöke mellett, úgy nyilatkozott, hogy az úszás tulajdonképpen vezeklés a nyilvánosságnak tett könnyelmű ígéretért. Arra, hogy sikerülni fog-e a feladat, egyelőre nincs válasz (reméljük, Tetzchner nem fullad bele az óceánba), de annyit még indulás előtt elárult a szoftverfejlesztő cég feje, hogy Izlandon meg kíván állni. Ott él ugyanis édesanyja, és ha már arra „jár”, akkor nem hagyja ki a „mama forró csokoládéját”.

További képek és részletek a megadott linken tekinthetők meg – például annak története, hogy a bátor igazgató hogyan mentette meg a PR menedzser életét a nyílt vízen. A site naponta frissítésre kerül, így akit érdekelnek a történtek, érdemes nyomon követnie az eseményeket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés