Connect with us

Sikeres az Opera, a főnök nekivágott az óceánnak

Laptop

Sikeres az Opera, a főnök nekivágott az óceánnak

Jon von Tetzchner ígéretet tett arra, hogy ha népszerűvé válik az új Opera böngésző, átússza az Atlanti-óceánt. Eljött az idő beteljesíteni az ígéretet.

Egy hete számoltunk be arról, hogy hivatalosan is bejelentették a norvég fejlesztésű böngésző legújabb, 8-as változatát. Az Operának komoly versenyhelyzetben kell bizonyítania, ugyanis a Firefox tavaly ősz óta gyakorlatilag „letarolta” a piacot: az Internet Explorerben csalódott internetezők jelentős része a Mozilla Foundation fejlesztette program mellett kötött ki. Tetzchner, az Opera Software vezérigazgatója éppen ezért tett egy (talán meggondolatlan) kijelentést, miszerint ha négy nap alatt meghaladja az egymillió letöltést a 8-as böngésző, akkor átússza az Atlanti-óceánt.

Nos, arról már írtunk, hogy két nap alatt 600 ezren kattintottak az alkalmazás adware, azaz reklámcsík fejében ingyenesen használható változatának download gombjára a fejlesztők webhelyén. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy a kitűzött célt sikerült (túl)teljesíteni, a 8-as Opera minden korábbi fejlesztésnél népszerűbb lett az internetezők között. Tetzchner ezek után átgondolta az ígéretét, és úgy döntött, belevág: Norvégiából az Amerikai Egyesült Államokba fog úszni.

„Habár ígéretemet inkább lelkesedésből tettem, nem pedig úszási képességeimre és fizikai állapotomra alapozva, úgy döntöttem, hogy minden megteszek, ami tőlem telik.” – nyilatkozta magabiztosan a cég vezetője. Amint az képünkön is látszik, Tetzchner tegnap belegázolt a fagyos Oslo-i fjordba, majd megkezdte hosszú utazását az USA felé.

Eskil Siversten, a cég PR menedzsere, aki egyébként egy felfújható csónakon evez főnöke mellett, úgy nyilatkozott, hogy az úszás tulajdonképpen vezeklés a nyilvánosságnak tett könnyelmű ígéretért. Arra, hogy sikerülni fog-e a feladat, egyelőre nincs válasz (reméljük, Tetzchner nem fullad bele az óceánba), de annyit még indulás előtt elárult a szoftverfejlesztő cég feje, hogy Izlandon meg kíván állni. Ott él ugyanis édesanyja, és ha már arra „jár”, akkor nem hagyja ki a „mama forró csokoládéját”.

További képek és részletek a megadott linken tekinthetők meg – például annak története, hogy a bátor igazgató hogyan mentette meg a PR menedzser életét a nyílt vízen. A site naponta frissítésre kerül, így akit érdekelnek a történtek, érdemes nyomon követnie az eseményeket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő