Connect with us

technokrata

Nikon D70s: a jó még jobb lett!

Laptop

Nikon D70s: a jó még jobb lett!

Új, cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgépével a Nikon tovább erősíti helyét a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán.

A D70 díjnyertes képminőségét, kiemelkedő teljesítményét és könnyű kezelhetőségét megöröklő Nikon D70s fényképezőgép olyan újabb fejlesztési eredményeket vonultat fel, amelyek segítségével a fotósok még szabadabban valósíthatják meg kreatív elképzeléseiket. Az alapszintű D70s fényképezőgép Nikon DX formátumú érzékelővel és Nikon F bajonettzárral rendelkezik, amely tökéletes kompatibilitást biztosít az összes AF Nikkor objektívvel, valamint a DX Nikkor objektívek egyre bővülő családjával.


Tökéletes működés, tökéletes eredmények
A fényképezőgépet úgy tervezték és készítették, hogy az megfeleljen a legszigorúbb szabványoknak. Figyelembe véve, hogy a különleges pillanatok legjobb megörökítéséhez kiváló teljesítményre van szükség, a D70s fényképezőgép funkcióit úgy alakították ki, hogy a leghatékonyabban szolgálják a fotósok igényeit.

A gyors, csupán 0,2 másodperces indításnak köszönhetően a D70s fényképezőgép már a bekapcsolás pillanatában felvételre kész. A minimálisra csökkentett kioldási késedelemnek köszönhetően a fényképezés még hatékonyabb, élvezetesebb és eredményesebb. A D70s 3 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételt tud készíteni legfeljebb 144 egymást követő képpel.

Kreativitás és működtetés
A 30 és 1/8.000 másodperc között állítható záridő teljes kreatív ellenőrzési lehetőséget biztosít, míg a beépített, max. 1/500 másodperces vakuszinkron kitűnő minőségű derítő vakuzást tesz lehetővé. A továbbfejlesztésnek köszönhetően a vaku képfedése megnőtt, és akár 18 mm-es objektívhez is megfelelő. Az érzékenység ISO 200 és 1.600 között állítható, illetve ebben a tartományban automatikusan is szabályozható (AUTO ISO) a rendelkezésre álló fény maximális kihasználásához.

Az ötmezős automatikus élességállítási rendszer a középpontban elhelyezett, kereszt-típusú érzékelővel rendelkezik, nagy lefedettséget biztosít, kategóriájában páratlan módon érzékeli a gyenge fényeket is, és a továbbfejlesztésnek köszönhetően mindez még nagyobb pontossággal, gyorsabb, még megbízhatóbb témafelismeréssel és jobb élességkövetéssel párosul. A rossz fényviszonyok mellett történő fényképezést a AF-segédfény teszi hatékonyabbá.

A D70s továbbfejlesztett LSI rendszerű képfeldolgozása révén tiszta, élénk színű képeket készít, egyúttal gyorsítja a fájlok tömörítését, a memóriapuffer kezelését, a JPEG és NEF (Nikon Electronic Format) fájlok egyidejű mentését, valamint a képek szinte azonnali megjelenítését.

Nagyszerű fényképek
A 6,1 tényleges megapixeles DX formátumú CCD érzékelő dinamikus tartománya széles, zajaránya alacsony, így a létrehozott 3.008×2.000 pixeles képek nagy felbontásúak, részleteik élesek. Ez mind nagy méretű nyomatok készítéséhez, mind a képek kreatív vágásához ideális.

Az 1.005 pixeles érzékelővel a Nikon 3D színes mátrix fénymérés automatikusan biztosítja a megfelelő expozíciószintet úgy, hogy minden felvételnél kiértékeli a fényerőt, a színt, a kontrasztot, a kiválasztott fókuszmezőt és a téma távolságát, majd az eredményeket összeveti egy belső adatbázissal, amely 30.000 valós felvétel adatait tartalmazza. Változtatható, középre súlyozott fénymérés és ötféle szpot fénymérés is használható, csakúgy, mint az expozíciókompenzáció és az automatikus expozíciósorozat-készítés.

A D70s természetes színeket biztosít azáltal, hogy a fehéregyensúlyt a felvétel fényforrásának megfelelően állítja be. A továbbfejlesztett automatikus fehéregyensúly-szabályozás a legtöbb helyzetet képes kezelni, de a rugalmas opciók között találunk hat speciális, finomhangolható manuális beállítást, valamint egy felhasználói beállítást is, amelynél a fotós egy szürke vagy fehér tárgyat használhat a fehéregyensúly referenciapontjaként.

A manuális és automatikus működés egyvelege
Az innovatív fényképezési beállításokkal manuális módban és fejlett automatikus módban egyaránt egyszerűbbé válik a fényképezés. Elsőként a hét automatikus digitális program módot kell kiemelni, amelyek a módválasztó tárcsával választhatók ki, és a manuális és automatikus működtetés előnyeinek ötvözésével lehetővé teszik a fotósok számára, hogy bonyolult fényképezési helyzetekben is jó képeket készíthessenek még akkor is, ha kevés idő áll a rendelkezésükre.

Az új, nagy energiájú EN-EL3a lítium-ion akkumulátor egyetlen feltöltéssel 2.500 fénykép készítését teszi lehetővé. A D70s fényképezőgéppel a Nikon D100 és D70 fényképezőgépekhez tartozó EN-EL3 akkumulátor, vagy a külön beszerezhető MS-D70 akkumulátortartóval CR2 elemek is használhatók.

A D70s fényképezőgép kezelőeszközei kényelmesen elérhetők és könnyen használhatók. Az újonnan tervezett, egyszerű nyelvet használó menük jól láthatók a nagy méretű, 5,08 centiméteres LCD monitoron, míg az intuitív súgó párbeszédpanelek segítségével azonnal tájékozódhat az adott menüpontról.

A továbbfejlesztés eredményeképpen a D70s távkioldási lehetőségei is javultak. A külön beszerezhető MC-DC1 vezetékes távkioldó számos helyzetben, például hosszú expozíció és közeli felvételek esetén kitűnően használható. A külön beszerezhető ML-L3 vezeték nélküli távvezérlővel a D70s készülék kábel nélkül is működtethető; harmadik lehetőségként pedig a Nikon Capture 4 (4.2 verzió) szoftver használható, amellyel a D70s fényképezőgép USB-kapcsolaton keresztül, számítógépről vezérelhető.

A különféle visszajátszási lehetőségek és egyéni beállítások, valamint az egyszerű csatlakozást biztosító USB-felület mellett további előny, hogy bármely PictBridge szabványt támogató nyomtatóra közvetlenül a fényképezőgépről lehet nyomtatni. Ezen felül a D70s számos további funkcióval is rendelkezik, és összességében az egyik legjobb digitális tükörreflexes fényképezőgép.

A csomag a Nikon Total Imaging rendszerével válik teljessé, amelybe beletartoznak a kiváló minőségű AF, AF-S és DX Nikkor objektívek, valamint a fejlett vakutechnológiák és a különféle szoftverlehetőségek.

Az eredmény egy fantasztikus, kreatív digitális fényképezőgép, amely díjnyertes elődök örököse, és amely élénk, színhű, éles és részletgazdag képekkel ajándékozza meg felhasználóit.

A Nikon Corporation világszerte 2005. áprilisában vezeti be a piacra a D70s fényképezőgépet.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom