Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nikon D50: könnyed új digitális tükörreflexes fényképezőgép

Laptop

Nikon D50: könnyed új digitális tükörreflexes fényképezőgép

A Nikon új, kisebb, könnyebb és egyszerűbben használható digitális tükörreflexes fényképezőgépével újabb távlatok tárulnak fel a digitális fényképezésben.

A Nikon bejelentette új, alapszintű, cserélhető objektíves digitális tükörreflexes D50 fényképezőgépét, amely újabb kihívást jelent a digitális fényképezőgépek piacán.


A digitális tükörreflexes fényképezőgépek kiváló képminősége most minden korábbinál egyszerűbben és azonnal elérhető a D50 fényképezőgéppel, amely a Nikon elismert digitális és fototechnikai teljesítményén kívül kiváló optikai teljesítményt is nyújt a cserélhető Nikkor objektívek révén. Ennek köszönhető, hogy a D50 fényképezőgép olyan kibővített felvételkészítési lehetőségeket kínál, amelyekre egyébként csak a magasabb szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépek képesek. Így a kiváló minőségű digitális tükörreflexes gépekkel történő fényképezés ma már mindenki számára elérhetővé válik.

A fotózási helyzethez optimalizálva
A D50 fényképezőgép több új funkciónak köszönheti, hogy elnyerte a ˝kategóriájában a legjobb fényképezőgép˝ címet. A Nikon továbbfejlesztette és leegyszerűsítette a fotózási helyzeteknek megfelelően optimalizált Digitális motívumprogramot, így hatékonyabbá vált a fényképezés, és a fotós még nagyobb szabadságot kap a különleges pillanatok megörökítéséhez.

Mivel az egyszerűség a D50 fényképezőgép egyik legfontosabb erénye, a felhasználó az expozíciós mód tárcsán hét, könnyen megkülönböztethető ikon közül választhat. Az egyébként összetett beállítások megadása helyett ez a hét, ISO érzékenységi értékkel is kiegészített beállítás biztosítja a felhasználó számára a folyamatos, kiváló eredményt.

Gyerekjáték
A fényképezőgép új funkciója a ˝Child˝ (Gyermek) mód, amellyel természetes, élénk színű és kontrasztú, emlékezetes képek készíthetők a kicsikről, anélkül, hogy a felvételek további számítógépes feldolgozást igényelnének.

A tapasztaltabb vagy kísérletező kedvű felhasználók számára a teljes körű manuális expozícióvezérlés is adott, így képeik kompozícióját kreatívan alakíthatják.

A D50 fényképezőgép lelke az új, 6,1 tényleges megapixeles Nikon DX formátumú CCD-képérzékelő, valamint a magas színvonalú, fejlett képfeldolgozási rendszer. Ez a két elem együttesen hihetetlenül megbízható és jól kezelhető képfájlokat eredményez, amelyek jelentősen nagyíthatók, így egyszerre még több kép készíthető és tárolható.

Ezek kombinációjának köszönhetően a felhasználó mindig egységes eredményt élvezhet, még olyan körülmények között is, amely más digitális fényképezőgépek számára kihívást jelentene (például világos színű tárgyak, vagy hosszú expozícióval készülő felvételek).

Felvételre kész
Számos egyéb digitális tükörreflexes fényképezőgéptől eltérően a Nikon D50 fényképezőgép a másodperc töredéke (0,2 másodperc) alatt bekapcsol. Az exponálógomb késleltetési ideje szintén nagyon rövid, így a fényképezőgép exponáláskor lényegében azonnal reagál, ezáltal megoldást kínál a digitális fotósok egyik leggyakoribb problémájára.

A D50 fényképezőgép sorozatfelvétel módban is használható másodpercenként 2,5 felvétel készítésével; a sorozatok akár 137 képből is állhatnak, így a mozgásfolyamatok rövid részletei is megörökíthetők. A képeket a fényképezőgép azonnal feldolgozza és rögzíti a kis méretű SD (Secure Digital) memóriakártyára, és egy új USB 2.0 (Hi-Speed) verziójú felület támogatja a képek gyorsabb átvitelét, amikor a fényképezőgép kompatibilis számítógéphez van csatlakoztatva.

Többféle záridő
A D50 fényképezőgép záridőválasztéka 30 másodperctől a leggyorsabb mozgást is rögzíteni képes 1/4.000 másodpercig terjed. Az akár 1/500 másodperces, gyors vakuszinkronnal hatékonyabbá válik a derítéses fényképezés. A Nikon technológiával mindez automatikusan működik, a hosszabb expozíciókhoz pedig „bulb” beállítás is használható.

A zárszerkezet úgy van kialakítva, hogy garantálja a gyors, egyenletes színvonalú redőnyműködést, valamint még rövid záridő esetén is a vártnak megfelelő, pontos eredményt adjon. Az AUTO ISO beállítás 200-1.600 közötti értéktartományban automatikusan állítja be az ISO-érzékenységet, így a fényképezőgép tökéletesen kihasználja a rendelkezésre álló fényt. A D50 fényképezőgéppel a felhasználók manuálisan is beállíthatják az ISO-érzékenységet, ha nagyobb kreatív szabadságot szeretnének kapni.

Díjnyertes automatikus élességállítási funkció
A D50 5 mezős automatikus élességállítási rendszere a Nikon bevált kereszt típusú középső érzékelőjére épül. Ez megoldja a képterület teljes lefedettségét, és gyenge fényviszonyok között is kiváló, az adott gépkategóriában vezető színvonalú érzékelést biztosít, amely korábban csak a díjnyertes Nikon D70 fényképezőgépben volt megtalálható. Ez azt jelenti, hogy a fényképezőgép még pontosabb automatikus élességállításra képes, a téma gyors, egységesebb bemérésével és továbbfejlesztett élességkövetéssel. Az új rendszer az egyszerű, automatikus fényképezés érdekében AF-A móddal is rendelkezik, amely a kompozícióba foglalt téma mozgásától függően vált át AF-S (Egyszeri szervo) vagy AF-C (Folyamatos szervo) módba. A fényképezőgépbe AF-segédfény is be van építve, amelynek segítségével gyenge megvilágítás esetén is tökéletes felvételek készíthetők.

Garantáltan kiváló színek
A D50 fényképezőgép a felvétel teljes területének mérésével, illetve a fehéregyensúly fényforráshoz igazításával mindig természetes színeket rögzít. A továbbfejlesztett automatikus fehéregyensúly funkció szinte bármilyen fényviszony kezelésére képes, de további hat speciális manuális beállítás is rendelkezésre áll, ezenkívül fehéregyensúly-sorozat készíthető, amely segíti a legmegfelelőbb megvilágítású képek előállítását, valamint egyéni beállításra is lehetőség van, amelynek révén nehezen kiértékelhető megvilágítási viszonyok között egy szürke vagy fehér színű tárgy használható fénymérési referenciaként.

A Nikon új 3D Colour Matrix Metering II (II. típusú 3D színes mátrix fénymérés) funkciója szinte bármilyen fényviszonyok esetén pontos expozícióvezérlést biztosít, oly módon, hogy a teljes keret szélességét lefedő, 420 képpontos érzékelőről érkező bemeneti jeleket minden egyes kép készítésekor automatikusan összehasonlítja a saját adatbázisában levő, több mint 30.000 valós fényképezési helyzetből származó felvétel adataival.

Legyen világosság
A Nikon exkluzív fénymérési technológiája segítségével mind a professzionális, mind az amatőr fotósok tökéletesen exponált felvételeket tudnak készíteni. Az új fejlesztésű expozíció-kiértékelési módszerek érzékelik a kép világos és árnyékos részeit, és azok alapján kompenzációt végeznek az alul- vagy túlexponálás elkerülése céljából. A fényképezőgép a képfelület megvilágítási mintázatát összehasonlítja a saját adatbázisában található felvételek adataival, így még jobb és pontosabb, egységesebb expozíciót biztosít.

Cserélhető objektívek
A felhasználóknak további kreativitási lehetőséget nyújt, hogy a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépéhez cserélhető objektívek is használhatók. Az új D50 fényképezőgép kompatibilis a Nikon sokrétű, nagy teljesítményű AF Nikkor objektívcsaládjával, valamint az digitális DX Nikkor objektívek egyre bővülő családjával, amelyekre a kiváló színreprodukció, a pengeéles képminőség és a gyors, pontos automatikus élességállítás jellemző.

Megnyerő kialakítás
A kisméretű, könnyű Nikon D50 fényképezőgép könnyen hordozható, ugyanakkor a váz kialakítása és a vezérlőgombok elhelyezése miatt egyszerűen, hatékonyan működtethető. A D50 5 centiméteres LCD monitorán megjelenő, újratervezett menük áttekinthetők, könnyen megérthetők, és a felhasználót egy-egy adott menüponthoz kapcsolódó ésszerű súgó-párbeszédpanelek is segítik a megfelelő menüelemek kiválasztásában. A nagy kapacitású, újratölthető lítium-ion akkumulátorral egyetlen töltéssel akár 2.000 felvétel is készíthető.

A D50 fényképezőgép a kezdő felhasználók számára is egyedülálló lehetőségeket biztosít.

A sokrétű visszajátszási lehetőségek és egyéni beállítások és az egyszerű csatlakozást biztosító USB 2.0 Hi-Speed felület mellett további előny, hogy a felhasználó bármely PictBridge-szabványt támogató nyomtatóra közvetlenül nyomtathat a fényképezőgép saját beállításaival, a Nikon PictureProject szoftvere segítségével kihasználhatja az egyszerű fájlátvitelt, a hatékony képszervezési és -szerkesztési lehetőségeket, továbbá kreatív oldalelrendezéseket hozhat létre, valamint kinyomtathatja és megoszthatja a képeket.

A csomag a Nikon Total Imaging rendszerével válik teljessé, amelybe beletartoznak a kiváló minőségű AF és DX Nikkor objektívek és a Nikon Kreatív megvilágítási rendszerét alkotó SB-800 és SB-600 vakuk.

Ezek a nagyszerű lehetőségek biztosítják, hogy a D50 fényképezőgép teljesen problémamentessé teszi a digitális tükörreflexes fotótechnika alkalmazásának megismerését.

A Nikon Corporation világszerte 2005 júniusában vezeti be a piacra D50 fényképezőgépet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés