Connect with us

technokrata

A C++ visszatér?

Laptop

A C++ visszatér?

A programnyelv létrehozója szerint a programozók közül ismét egyre többen használják C++-t.

Bjarne Stroustrup, aki jelenleg a Texas A&M Egyetemen tanít professzorként, alkotta meg a C++ programnyelvet. Egy nemrégiben adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy sokan azt gondolják, az újabb programnyelvek, mint például a Java vagy a C# nagyobb népszerűségre tettek szert, mint a C++, holott ez – szerinte – nem így van. A szakember vélekedése szerint: „A C++ nagyobb mint valaha. Több mint 3 millió C++ programozó van szerte a világon. Bárhova nézek, a növekedés jeleit látom – egyre több és több projekt használ C++-t.”

Stroustrup úgy gondolja, hogy erről az emberek azért nem tájékozottak, mert az általa fejlesztett programnyelvnek nincsen reklámkampánya. A Sun Microsystems Java-ja a Mars Rover program keretei között nagy nyilvánosságot kapott, hozta fel példának az egyik rivális ismertségét; az azonban nem túl gyakran hangzott el, hogy a Java mellett a C++-t is felhasználták. Stroustrup elárulta, hogy a marsjárók autonóm vezetési rendszerének útvonaltervezőjét és elemzőjét ebben a programnyelvben készítették el a kutatók.

A tények
Az Evan Data elemző cég hivatalos adatokra támaszkodva merte kijelenteni, hogy a C++ kedveltsége az 1998-as csúcspont óta sokat esett. Akkor még a programfejlesztők 76 százaléka használta, míg tavaly ősszel már „csak” 46 százalékuk. Ez a hat év jelentősen lemorzsolta a C++ „rajongói táborát”, de az elemzőcég szerint a csökkenés egyre kevésbé drasztikus, mind lassabbá válik. Érdekesség, hogy a Java hasonló cipőben jár: a 2001-2002-es csúcsponthoz képest érezhetően visszaesett ennek a programnyelvnek is a felhasználói bázisa Észak-Amerikában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő