Connect with us

technokrata

Letölthető az új Opera böngésző

Laptop

Letölthető az új Opera böngésző

A 8.0-s változat megjelenéséig elég sokat kellett várni, a napokban azonban végre kiadták a norvég fejlesztők a szoftvert.

A korábbi nyilvános bétaváltozatok után a héten végül hivatalosan is bejelentették az Opera 8 végleges verziójának debütálását. A Winows-os és linuxos operációs rendszerekre egyaránt beszerezhető szoftver régebbi változatai már kezdtek elmaradottá válni a Firefox folyamatos fejlődése mellett; s különösen annak tükrében, hogy a Microsoft bejelentette: új Internet Explorere támogatni fogja a füles kialakítást (és még egyéb újdonságokkal is rendelkezni fog), ideje volt lépni.

Ahogyan azt már az Opera-hívők megszokhatták, két változat áll az alkalmazást használni vágyók rendelkezésére: egy fizetős (amelyre ingyen upgrade-elhetnek azok, akik a 7-es verziót megvették), illetve egy reklámcsíkkal bíró, úgynevezett adware típusú szoftver is beszerezhető – ez utóbbit bárki letöltheti (akár a Terminal Download szerveréről is). A fizetős változat azonban meglehetősen rugalmas feltételekkel bír, így a több számítógéppel rendelkező családokban érdemes elgondolkodni a megvásárlásán: az egy háztartásban élők számára egyetlen licenccel akár több PC-n is futtatni lehet, reklámcsík nélkül a 8-as Operát.

Az újdonságok közül néhány, felsorolásszerűen:
– User Javascript
– Atom RSS hírolvasás
– natív SVG (Scalable Vector Graphics) támogatás
– hangvezérlés (!)
– automatikus heti frissítés-keresés stb.

Azt, hogy mi minden változott, részletesen felsorolva az alábbi linken lehet megtekinteni; a lista igen tetemes. Érdekesség, hogy a megjelenést követő 48 óra alatt több mint 600 ezren (!) töltötték le maguknak a böngésző 8-as változatát.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák