Connect with us

Letölthető az új Opera böngésző

Laptop

Letölthető az új Opera böngésző

A 8.0-s változat megjelenéséig elég sokat kellett várni, a napokban azonban végre kiadták a norvég fejlesztők a szoftvert.

A korábbi nyilvános bétaváltozatok után a héten végül hivatalosan is bejelentették az Opera 8 végleges verziójának debütálását. A Winows-os és linuxos operációs rendszerekre egyaránt beszerezhető szoftver régebbi változatai már kezdtek elmaradottá válni a Firefox folyamatos fejlődése mellett; s különösen annak tükrében, hogy a Microsoft bejelentette: új Internet Explorere támogatni fogja a füles kialakítást (és még egyéb újdonságokkal is rendelkezni fog), ideje volt lépni.

Ahogyan azt már az Opera-hívők megszokhatták, két változat áll az alkalmazást használni vágyók rendelkezésére: egy fizetős (amelyre ingyen upgrade-elhetnek azok, akik a 7-es verziót megvették), illetve egy reklámcsíkkal bíró, úgynevezett adware típusú szoftver is beszerezhető – ez utóbbit bárki letöltheti (akár a Terminal Download szerveréről is). A fizetős változat azonban meglehetősen rugalmas feltételekkel bír, így a több számítógéppel rendelkező családokban érdemes elgondolkodni a megvásárlásán: az egy háztartásban élők számára egyetlen licenccel akár több PC-n is futtatni lehet, reklámcsík nélkül a 8-as Operát.

Az újdonságok közül néhány, felsorolásszerűen:
– User Javascript
– Atom RSS hírolvasás
– natív SVG (Scalable Vector Graphics) támogatás
– hangvezérlés (!)
– automatikus heti frissítés-keresés stb.

Azt, hogy mi minden változott, részletesen felsorolva az alábbi linken lehet megtekinteni; a lista igen tetemes. Érdekesség, hogy a megjelenést követő 48 óra alatt több mint 600 ezren (!) töltötték le maguknak a böngésző 8-as változatát.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő