Connect with us

Új világrekord a Sun Java–Solaris 10 páros sebességpróbáján

Laptop

Új világrekord a Sun Java–Solaris 10 páros sebességpróbáján

A Sun Microsystems közzétette új SPECjAppServer2004 sebességpróbája eredményeit.

Az alkalmazásréteget vizsgáló teszten a legjobb ár-teljesítmény arányt a Sun Java System Application Server 8.1 Standard Edition érte el. A Sun rendszer standard módban mért másodpercenkénti 1202,08 jAppServer (JOPS) eredményével világrekordot állított fel. A kimagasló ár-teljesítmény arány különösen akkor volt szembeötlő, mikor a rendszer mögött a SPARC és Opteron processzoros szervereken futó Solaris 10 operációs rendszer állt. Az eredmények felhívták a figyelmet a Sun megoldás elsőrangú méretezhetőségére és teljesítményére.

A Sun Fire szervercsaládon végrehajtott sebességpróba egyben bizonyságul szolgált a Sun rendszerek magas fokú integrációs és együttműködési képességeire mind az UltraSPARC-IV, mind az AMD Opteron processzoros Solaris 10 szerverek esetében. A tesztelt konfiguráció 13 darab Sun Fire V20z szerverből állt, amelyek mindegyike két 248-as modellszámú AMD Opteron processzorból épült fel, és a Sun Java System Application Server 8.1 Standard Edition futott rajtuk. A sebességpróbán ugyancsak részvevő – és 12 darab UltraSPARC-IV jelű 1,35 GHz-es processzort tartalmazó – Sun Fire E2900 szerveren az Oracle 10g Enterprise Edition Database legújabb verziója futott.

A rendszer a sebességpróbán – az ugyancsak induló és az alkalmazásrétegben 494 dollár/JOPS-os eredményt felmutató IBM legjobb rendszeréhez képest – kiemelkedő, 164 dollár/JOPS-os ár–teljesítmény arányt ért. Összehasonlítva mindezt kitűnik, hogy a Sun megoldásával a teljes alkalmazásrétegre vetített költség 33%-áért a teljesítmény 90%-át lehet elérni.

A sebességpróba emellett megmutatta, hogy a Java System Application Server nagy terhelés mellett is képes bonyolult feladatokat kezelni. A próba során az alkalmazásszerver több mint 9400 kliensgépet szolgált ki egyidejűleg, és több mint 4,3 millió összetett tranzakciót dolgozott fel óránként.

A Sun Java System Application Server 8.1-es verziója az első kereskedelmi forgalomban kapható Java 2 Enterprise Edition (J2EE) 1.4 alapú platform. A Sun Java System Application Server az olyan kritikus fontosságú, nagy adatforgalmú üzleti alkalmazások számára kínál ideális webszolgáltatási platformot, amelyek támogatják a webszolgáltatások legújabb szabványait, nagy átbocsátóképességűek, jól méretezhetők és magas „rendelkezésre állásúak”.

A SPECjAppServer2004 sebességpróba azon összetett, nagy volumenű tranzakciófeldolgozást végző alkalmazásokat képezi le, amelyek már megszokottak a nagy számú ügyfelet kiszolgáló rendszerek esetében. A teszt az alkalmazásszerver minden lényeges alkotóelemére kiterjed, beleértve a webszervert, az Enterprise Java Beans komponenseket, az üzenetküldést, a hardvert, az alkalmazáskiszolgáló szoftvereket, a Java Virtual Machine szoftvert, az adatbázisszoftvert és a rendszer hálózati működését.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő