Connect with us

Hulladékgazdálkodás az EU-ban

Laptop

Hulladékgazdálkodás az EU-ban

Az ipari-, gumi- és főképp az elektronikus hulladékok kezelése az EU-tag Magyarországon is kiemelkedő témakörré vált.

Hulladékgazdálkodás az EU-ban címmel rendezi meg III. nemzetközi szakkonferenciáját a Magyar Ipari és Környezetvédelmi Magazin (MIKM) április 21-én a Budapest Marriott Hotelben. Az ipari, gumi- és csomagolási hulladékok tárolása, szállítása, feldolgozása és újrahasznosítása lesznek a konferencia fő témái.

Magyarország településein mintegy 85 ezer tonna elhagyott gumihulladék van, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) viszont már 200 ezer tonna körülire becsüli az agyagbányákba “dugott” mennyiséggel együtt, s mindehhez évente még 35-40 ezer tonna kidobott autógumi társul.

Az ipari-, gumi- és főképp az elektronikus hulladékok kezelése az EU-tag Magyarországon is kiemelkedő témakörré vált. Dr. Rakics Róbertnek, a KvVM helyettes államtitkárának azonos című előadásával kezdődik a Magyar Ipari és Környezetvédelmi Magazin (MIKM) sorrendben ötödik, a hulladékkezelésről pedig immár a 3. konferenciája.

Az eseményen a Nemzeti Fejlesztési Hivatal elképzeléseiről, és a Nemzeti Fejlesztési Terv e témához illeszkedő folyamatairól, az EU és hazánk kapcsolatrendszerének napi menetéről dr. Halm Tamás, az NFH elnökhelyettese ad tájékoztatást. Az alumínium italdobozok szelektív gyűjtéséről az ÉAI Magyarország Kht., a hulladékégetés-konvertálás gazdaságosságáról az ECOLNET Rt., a hulladékhasznosítás koordinálásáról az ÖKO-Ferr Kht. vezető szakemberei szólnak a konferencián.

A csomagolási hulladékok feldolgozása és újrahasznosítása dr. Hornyák Margit, a KvVM főosztályvezetője ad rövid, de átfogó tájékoztatást. A termékdíjak kérdéskörét dr. Szoboszlay Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium környezetvédelmi és innovációs főosztályának vezetője ismerteti.

A MIKM konferenciák hagyománya szerint az EU pályázatokról Grónay Andreának, a GKM osztályvezetőjének tájékoztatója zárja az előadások sorát a délutáni konzultáció előtt a Budapest Marriott Hotelben, április 21-én.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő