Connect with us

Adobe: nyílt, méretezhető HDV és HD asztali megoldások

Laptop

Adobe: nyílt, méretezhető HDV és HD asztali megoldások

Az Adobe Systems, a HP, az Intel, a Microsoft és a Dell vállalatok nyílt és méretezhető HDV, illetve HD asztali megoldásokat szállítanak a videós, a filmes és a műsorszóró szakemberek számára. A NAB 2005 kongresszuson négy új, a HDV és a valós idejű tömörítetlen HD szabványt is támogató OpenHD minősítésű megoldást mutatott be a cég.

A professzionális HD termékek digitalizálásához, szerkesztéséhez és leadásához szükséges szoftverek alapköve az Adobe Video Collection, amely az Adobe Premiere Pro 1.5, az After Effects 6.5, az Adobe Audition 1.5 és az Adobe Encore DVD 1.5 változatát tartalmazza.

“Az OpenHD minősítésű megoldásokkal tömegessé válik a HD, mert választási lehetőséget ad mindenkinek, aki azon gondolkodik, hogy munkafolyamatait HD alapokra helyezze” – mondja Steve Saylor, az Adobe digitális videó és audió termékekért felelős alelnöke. “A technológia vezetői azért adják össze tudásukat, hogy már a használatba vétel pillanatában tökéletesen beállított HD rendszerek álljanak rendelkezésre.”

Az OpenHD-t az iparág vezetői egy olyan integrált, Windows alapú, HD minősítésű megoldáscsalád kiadása érdekében hozták létre, amely a HD technológiát elérhetőbbé teszi a felhasználók számára. A vállalatok közös minősítési eljárása garantálja majd a hardver és szoftver elemek kompatibilitását, ezzel leegyszerűsítve a beszerzési eljárás, az ügyfelek pedig biztosak lehetnek abban, hogy jóváhagyott, kulcsrakész rendszert vesznek meg.

A NAB-on (National Association of Broadcasters) bemutatott OpenHD minősítésű megoldásokat a Windows XP Professional változatával dolgozó különböző DV, filmes és műsorszóró szakemberek igényeinek kielégítésére fejlesztették ki. A 64 bites Intel Xeon™ processzoros Dell Precision 670 munkaállomással támogatott HDV megoldás biztosítja a kompatibilitást a HDV formátummal, és segítségével a felhasználók a HDV snitteket a DV-hez hasonlóan mindenféle külön kártyabővítés nélkül editálhatják. Az Adobe és a Sony együttműködésének köszönhetően integrált HDV munkafolyamatok biztosítanak maximális kompatibilitást az Adobe Premiere Pro és a Sony HVR-Z1 kamera, illetve a HVR-M10 felvevő között. Így a DV szakemberek már nagyfelbontású tartalomat is kínálhatnak a repertoárjukban.

A HP xw8200 munkaállomással támogatott és Blackmagic Decklink HD, illetve Matrox Axio digitalizáló kártyákkal szállított tömörítetlen HD és tömörítetlen valós idejű kulcsrakész megoldások kielégítik a 10 bites minőségű HD tartalommal dolgozó videós szakemberek igényeit. A HP xw9300 munkaállomás a tömörített HD valós idejű megoldást a Cineform ProspectHD beépülő modullal együtt támogatja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő