Connect with us

technokrata

Adobe: nyílt, méretezhető HDV és HD asztali megoldások

Laptop

Adobe: nyílt, méretezhető HDV és HD asztali megoldások

Az Adobe Systems, a HP, az Intel, a Microsoft és a Dell vállalatok nyílt és méretezhető HDV, illetve HD asztali megoldásokat szállítanak a videós, a filmes és a műsorszóró szakemberek számára. A NAB 2005 kongresszuson négy új, a HDV és a valós idejű tömörítetlen HD szabványt is támogató OpenHD minősítésű megoldást mutatott be a cég.

A professzionális HD termékek digitalizálásához, szerkesztéséhez és leadásához szükséges szoftverek alapköve az Adobe Video Collection, amely az Adobe Premiere Pro 1.5, az After Effects 6.5, az Adobe Audition 1.5 és az Adobe Encore DVD 1.5 változatát tartalmazza.

“Az OpenHD minősítésű megoldásokkal tömegessé válik a HD, mert választási lehetőséget ad mindenkinek, aki azon gondolkodik, hogy munkafolyamatait HD alapokra helyezze” – mondja Steve Saylor, az Adobe digitális videó és audió termékekért felelős alelnöke. “A technológia vezetői azért adják össze tudásukat, hogy már a használatba vétel pillanatában tökéletesen beállított HD rendszerek álljanak rendelkezésre.”

Az OpenHD-t az iparág vezetői egy olyan integrált, Windows alapú, HD minősítésű megoldáscsalád kiadása érdekében hozták létre, amely a HD technológiát elérhetőbbé teszi a felhasználók számára. A vállalatok közös minősítési eljárása garantálja majd a hardver és szoftver elemek kompatibilitását, ezzel leegyszerűsítve a beszerzési eljárás, az ügyfelek pedig biztosak lehetnek abban, hogy jóváhagyott, kulcsrakész rendszert vesznek meg.

A NAB-on (National Association of Broadcasters) bemutatott OpenHD minősítésű megoldásokat a Windows XP Professional változatával dolgozó különböző DV, filmes és műsorszóró szakemberek igényeinek kielégítésére fejlesztették ki. A 64 bites Intel Xeon™ processzoros Dell Precision 670 munkaállomással támogatott HDV megoldás biztosítja a kompatibilitást a HDV formátummal, és segítségével a felhasználók a HDV snitteket a DV-hez hasonlóan mindenféle külön kártyabővítés nélkül editálhatják. Az Adobe és a Sony együttműködésének köszönhetően integrált HDV munkafolyamatok biztosítanak maximális kompatibilitást az Adobe Premiere Pro és a Sony HVR-Z1 kamera, illetve a HVR-M10 felvevő között. Így a DV szakemberek már nagyfelbontású tartalomat is kínálhatnak a repertoárjukban.

A HP xw8200 munkaállomással támogatott és Blackmagic Decklink HD, illetve Matrox Axio digitalizáló kártyákkal szállított tömörítetlen HD és tömörítetlen valós idejű kulcsrakész megoldások kielégítik a 10 bites minőségű HD tartalommal dolgozó videós szakemberek igényeit. A HP xw9300 munkaállomás a tömörített HD valós idejű megoldást a Cineform ProspectHD beépülő modullal együtt támogatja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák