Connect with us

A BSA újabb kampánya

Laptop

A BSA újabb kampánya

A Business Software Alliance új lendületet ad a szoftverfelhasználással és szoftvergazdálkodással kapcsolatos felvilágosító tevékenységének.

A BSA legújabb kampányával új lendületet szeretne adni a jogtiszta szoftverhasználattal és szoftvergazdálkodással kapcsolatos felvilágosító tevékenységének. A kampány keretében először hirdetéseken keresztül hívja fel a figyelmet a szoftvergazdálkodás és nyilvántartás szükségességére, illetve annak elmulasztása esetén a kockázatokra.

A BSA tapasztalatai szerint – az előző kampányok során tett látogatások is ezt támasztják alá -, a szoftvernyilvántartás helyzete Magyarországon még nem megoldott. Bár az elmúlt évek eredményei azt mutatják, hogy az illegális szoftverfelhasználás hazánkban tovább csökken, a legutolsó 2003-as adatok szerinti 42 százalékos arány még messze van attól, amelyet Magyarországnak célul kellene kitűznie.

A nagyvállalatok egy részénél a szoftvergazdálkodás már a vezetési gyakorlat fontos elemévé vált, de főleg a kis- és közepes vállalkozások között sok az olyan, amely a jogkövető szoftverhasználatban messze elmarad az európai gyakorlattól, és rontja Magyarország átlagát. Ebben a vállalati körben az illegális szoftverhasználat aránya messze meghaladja az országos átlagot.

Ennek okait elemezve, a BSA arra a következtetésre jutott, hogy a jelenlegi szoftvergazdálkodási segédletek és kidolgozott folyamatok főleg a nagyvállalati körre lettek kialakítva, amelyek változtatás nélkül nehezen alkalmazhatók közepes vagy kisebb vállalatok esetében. A jövőben a BSA egyszerűbb és kisebb lépésekben is megvalósítható ajánlásokat fog kidolgozni főleg kis és középvállalatok részére.

A BSA kampány célja, hogy a kis és közepes vállalkozásoknál is tudatosodjon a szoftverek jogtisztaságának fontossága, de ezt árnyaltabb üzenettel, sokkal inkább a kis és közepes vállalatok szemszögéből szeretnénk megvilágítani. A BSA tapasztalata szerint ebben a vállalati körben az illegális szoftverhasználat több okra vezethető vissza: a nem körültekintő szoftverhasználat (szoftvernyilvántartás hiánya) a döntéshozók részéről a figyelmetlenség, a rosszul értelmezett költséghatékonyság, illetve a felhasználói szerződésekkel kapcsolatos tudatlanság.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő