Connect with us

technokrata

WiMAX újdonság az Inteltől: broadband net mindenkinek

Laptop

WiMAX újdonság az Inteltől: broadband net mindenkinek

Az Intel piacra dobta legújabb WiMAX termékét, a PRO/Wireless 5116-ot.

A korábbiakban ˝Rosedale˝ kódnévvel illetett, Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfész-eszköz az IEEE 802.06-2004 szabványra épül, amely által a végfelhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a különböző cégeknél vásárolt termékek képesek lesznek együttműködni. A 802.16-2004 szabványra épülő WiMAX megoldás lehetővé teszi a gyors, fix, vezeték nélküli hálózatokat, az internetes csatlakozási lehetőségeket, az Internet Protocol (IP) és TDM Voice képességeket, valamint az IP-alapú valósidejű videókat, nagy sebességgel.


Az Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfész az első a 802.16-2004 chipre épülő rendszerek között, melyet optimalizáltak a költséghatékony WiMAX modemekhez, illetve az alapértelmezett átjárókhoz. Ezen egységek akár az otthonokban, akár a vállalatoknál elhelyezhetőek, hogy fogadják, illetve továbbítsák a szélessávú jeleket.

A terméket úgy tervezték, hogy magas szintű integrációt tegyen lehetővé, illetve áramvonalasítsa a fejlesztési procedúrát, és csökkentse a költségeket. Emellett programozható architektúrát is nyújt, így könnyebbé válhat a gyártók számára az innovatív, egyedi alkalmazások hozzáadása, a szabványokon-alapuló Inteles megoldások mellé.

A WiMAX elérhetőség szélesebb közönséghez való eljuttatása érdekében az Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfész hozzáférést biztosít mind a külső WiMAX termékekhez, mind a belső megoldásokhoz – mint például az egyedül installálható WiMAX modemek, vagy az alapértelmezett átjárók.

Hogy a WiMAX valósággá váljon…
Több, az Intellel együttműködő szállító széles környezetet biztosít a WiMAX számára: ilyenek a AT&T (US), az Altitude Telecom (Franciaország), a BT (Egyesült Királyság), a Brasil Telecom (Brazília), az ETB (Kolumbia), az Iberbanda (Spanyolország), a Millicom (Argentína), a Qwest (US), a Sify (India), a Speakeasy (US), a Telkom (Dél-Afrika), a Telmex (Mexikó), a TowerStream (US) vagy az UHT (Ukrajna).

Emellett a piacvezető gyártók bejelentették saját termékeiket is, melyek az Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfészre alapulnak. Ezen gyártók közé tartozik az Airspan, Alvarion, Aperto Networks, Axxcelera Broadband Wireless, Gemtek, Huawei, Proxim Corporation, Redline Communications, Siemens Mobile, SR Telecom és a ZTE. Az Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfész által ezen disztribútorok abban bíznak, hogy részt vehetnek a WiMAX Forum jövőbeni bevizsgáló tesztjeiben. A WiMAX Forum egy iparági csoport, amely teszteli és bevizsgálja a különböző gyártók WiMAX termékeinek együttműködéseit.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő