Connect with us

technokrata

WiMAX újdonság az Inteltől: broadband net mindenkinek

Laptop

WiMAX újdonság az Inteltől: broadband net mindenkinek

Az Intel piacra dobta legújabb WiMAX termékét, a PRO/Wireless 5116-ot.

A korábbiakban ˝Rosedale˝ kódnévvel illetett, Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfész-eszköz az IEEE 802.06-2004 szabványra épül, amely által a végfelhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a különböző cégeknél vásárolt termékek képesek lesznek együttműködni. A 802.16-2004 szabványra épülő WiMAX megoldás lehetővé teszi a gyors, fix, vezeték nélküli hálózatokat, az internetes csatlakozási lehetőségeket, az Internet Protocol (IP) és TDM Voice képességeket, valamint az IP-alapú valósidejű videókat, nagy sebességgel.


Az Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfész az első a 802.16-2004 chipre épülő rendszerek között, melyet optimalizáltak a költséghatékony WiMAX modemekhez, illetve az alapértelmezett átjárókhoz. Ezen egységek akár az otthonokban, akár a vállalatoknál elhelyezhetőek, hogy fogadják, illetve továbbítsák a szélessávú jeleket.

A terméket úgy tervezték, hogy magas szintű integrációt tegyen lehetővé, illetve áramvonalasítsa a fejlesztési procedúrát, és csökkentse a költségeket. Emellett programozható architektúrát is nyújt, így könnyebbé válhat a gyártók számára az innovatív, egyedi alkalmazások hozzáadása, a szabványokon-alapuló Inteles megoldások mellé.

A WiMAX elérhetőség szélesebb közönséghez való eljuttatása érdekében az Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfész hozzáférést biztosít mind a külső WiMAX termékekhez, mind a belső megoldásokhoz – mint például az egyedül installálható WiMAX modemek, vagy az alapértelmezett átjárók.

Hogy a WiMAX valósággá váljon…
Több, az Intellel együttműködő szállító széles környezetet biztosít a WiMAX számára: ilyenek a AT&T (US), az Altitude Telecom (Franciaország), a BT (Egyesült Királyság), a Brasil Telecom (Brazília), az ETB (Kolumbia), az Iberbanda (Spanyolország), a Millicom (Argentína), a Qwest (US), a Sify (India), a Speakeasy (US), a Telkom (Dél-Afrika), a Telmex (Mexikó), a TowerStream (US) vagy az UHT (Ukrajna).

Emellett a piacvezető gyártók bejelentették saját termékeiket is, melyek az Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfészre alapulnak. Ezen gyártók közé tartozik az Airspan, Alvarion, Aperto Networks, Axxcelera Broadband Wireless, Gemtek, Huawei, Proxim Corporation, Redline Communications, Siemens Mobile, SR Telecom és a ZTE. Az Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfész által ezen disztribútorok abban bíznak, hogy részt vehetnek a WiMAX Forum jövőbeni bevizsgáló tesztjeiben. A WiMAX Forum egy iparági csoport, amely teszteli és bevizsgálja a különböző gyártók WiMAX termékeinek együttműködéseit.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák