Connect with us

Skype: 100 millió letöltés

Laptop

Skype: 100 millió letöltés

Bűvös határt lépett át az ingyenes internetes beszélgetést biztosító szoftver: a minap elérte, majd meg is haladta a 100 milliomodik letöltést.

Rengetegszer írtunk már a Terminalon a Skype-ról, az utóbbi egy, másfél év egyik legkedveltebb azonnali üzenőklienséről. A Kazaa-val rokoni szálakat ápoló fejlesztők szoftvere azért válhatott ilyen népszerűvé, mert pofonegyszerűvé tette az online beszélgetést. Nem igazán számít, milyen tűzfal mögött ülünk, mennyit értünk a számítógéphez, csak egy fülhallgató (vagy hangszórók), egy mikrofon és a szoftver szükséges, és máris élvezhetjük az internetes telefonálás előnyeit. Ezek közé tartozik az ingyenesség és a gyakran a hagyományos távbeszélő készülékekhez képest is hallhatóan jobb hangminőség.

Felismerték ezt az internetezők is, és egyre többen „vetették rá” magukat az Internetről kezdeményezett és Internetre irányuló hívások esetén teljesen ingyenes szolgáltatásra. A fejlesztők alapkoncepciója ugyanis az volt, hogy prémiumszolgáltatásokból kívánják finanszírozni a projektet, mint amilyen például a nemrég bejelentett Voicemail, azaz hangposta, illetve a SkypeOut és a SkypeIn. Míg az első lehetővé teszi hagyományos telefonszámok Internetről való hívását, addig az utóbbi révén bármelyik internetező kaphat egy olyan telefonszámot, amit a világ bármely részéről (nem csak számítógépről!) fel lehet „tárcsázni”.

A folyamatos fejlesztésnek, a multiplatformos kialakításnak (a Windows mellett még a Pocket PC-ket, a Linuxot és a Mac OS X-et is támogatja a Skype) köszönhetően mind kiforrottabbá vált a szoftver, így talán nem is annyira meglepő, hogy a napokban átlépte a 100 milliomodik letöltést, a hivatalos adatok szerint. Ebben nyilvánvalóan nincsenek benne azok a letöltések, melyeket nem a központi oldalról indítottak, hanem kisebb letöltőszerverekről (mirrorokról) kezdeményeztek, mint amilyen például a Terminal Download szervere. A Skype különböző változatait tőlünk is le lehet tölteni, kipróbálását, használatát csak ajánlani tudjuk.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő