Connect with us

technokrata

Másfélszeresére emelkedett 2004-ben a mobilbanki szerződéssel rendelkezők száma

Laptop

Másfélszeresére emelkedett 2004-ben a mobilbanki szerződéssel rendelkezők száma

2004 végén 670 ezer lakossági és 66 ezer vállalati ügyfél rendelkezett mobilbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél.

A GKI Gazdaságkutató Rt. és a T-Mobile Távközlési Rt. – a Sun Microsystems Kft.-vel együttműködve – negyedévente felméri a vállalati Internet-használati szokásokat, a hazai elektronikus gazdaság fejlődését. Jelen összefoglalóban a pénzügyi szektor Internet-gazdasággal összefüggő jellemzői találhatók meg.

Mobilbank
Mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel 2004. december 31-én 670 ezer lakossági és 66 ezer vállalati ügyfél rendelkezett. A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 11%-kal, egy év alatt pedig 51%-kal növekedett. A mobilbanki szolgáltatást igénybevevő vállalati ügyfelek száma egy negyedév alatt 6%-kal, 12 hónap alatt pedig 20%-kal nőtt.

A mobilbanki szolgáltatással rendelkező bankoknál az ilyen szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek 12%-a használta a mobiltelefont banki szolgáltatások igénybevételére 2004 végén.

A mobiltelefon előfizetések száma (aktív SIM kártya) Magyarországon 2004. december 31-én meghaladta a 8,7 milliót, ez 10%-kal több az egy évvel korábbi adatnál. A felmérések szerint a mobiltelefon-előfizetések közel 8,5%-ához kapcsolódott mobilbanki szolgáltatásokra vonatkozó szerződés.

Az elmúlt egy évben a mobilbanki szerződéssel rendelkező ügyfelek számának növekedési üteme együtt változott a mobiltelefon-előfizetéssel rendelkezők számának növekedési ütemével, igaz előbbi mértéke 7-8 százalékponttal magasabb volt.

Telefonbank
A felmérésben részt vett bankok 2004. végén több mint 1,5 millió élőhangos telefonbanking szolgáltatásra vonatkozó szerződéssel rendelkező lakossági ügyféllel rendelkeztek. A vállalati ügyfelek közül ugyanekkor körülbelül 65 ezren használhatták ezt a szolgáltatást.

Webkártya
Az internetes kereskedelem fejlődését segíthetik azok a virtuális bankkártyák, amelyek kizárólag Interneten keresztüli vásárlások lebonyolítására használhatók. Ezen úgynevezett webkártyák számának megadásával az online módon vásárló ügyfél kiküszöböli a saját bankkártya-számmal való visszaélés lehetőségét, hiszen elkülönült kártyaszámot használ az internetes vásárlásokra. A webkártyán elérhető pénzösszeget a tulajdonos tetszése szerint tudja változtatni, és általában csak a vásárlás lebonyolítását megelőzően helyez el pénzt a kártyán.

2004. december 31-én körülbelül 47 ezer webkártya (kizárólag internetes fizetésre alkalmas kártya) volt használatban, ez 14%-kal több mint egy negyedévvel korábban és 45%-kal több mint egy évvel korábban. A webkártyák száma folyamatosan emelkedik, de még így is igen alacsony a lakosságszámhoz vagy akár a bankkártyákhoz képest is.

A felmérésről
A felmérés 2005 február-márciusában történt a pénzügyi szférán belül önkitöltős kérdőívek segítségével megkérdezve a hitelintézeteket. Mérlegfőösszeg alapján a bankok 57%-a képviseltette magát a felmérésben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő