Connect with us

technokrata

A PC-knek mostantól egy helyett két ˝agya˝ lesz!

Laptop

A PC-knek mostantól egy helyett két ˝agya˝ lesz!

Az Intel bejelentette, hogy az Alienware, a Dell és a Velocity Micro megkezdték az Intel első kétmagos processzoros platformokra épülő asztali PC-k, illetve munkaállomások értékesítését.

A kétmagos processzorokra épülő rendszereket elsősorban a hobby-számítástechnikus és a szórakozást keresők számára mutatják be.

˝Azzal, hogy a kétmagos processzor-alapú rendszerek mától már bárki számára elérhetőek, történelmi időponthoz érkeztünk a számítástechnikai iparban, hiszen a PC-knek mostantól már ˝két agya˝ lesz, egy helyett˝ – mondta Don MacDonald, az Intel Digital Home csoportjának alelnöke.


˝Ezen mérföldkő azért is jelentős az Intel számára, mert Moore-törvényének negyvenedik évfordulójával esik egybe˝ – tette hozzá MacDonald. ˝Moore-törvénye által több technikai előnyhöz juthatunk, anélkül, hogy a költségek nőnének. Erről szól a kétmagos processzorok bevezetése˝.

Az Intel első kétmagos processzor-alapú platformja magában foglal egy Intel Pentium Extreme Edition 840 processzort, mely 3,2 GHz-en fut, valamint egy Intel 955X Express lapkakészletet.

˝Ezen platform képessé teszi a felhasználókat a kiváló minőségű videó-, hang- és 3D vizualizációk előnyeinek kihasználására, az audió-, videó, digitális dizájn és játékprogramok esetén˝ – mondta MacDonald. ˝A továbbfejlesztett képességek által az emberek több feladatot végezhetnek számítógépeikkel, amely által megváltozik az, ahogy az emberek használják a számítástechnikát az otthonukban, vagy az otthonon kívül˝.

A két- és többmagos processzorokat úgy tervezték, hogy egy processzor kettő, vagy több magot tartalmaz, amely által lehetővé válik több tevékenység egyidejű kezelése. Az Intel Hyper-Threading technológiával kombinálva – amely lehetővé teszi minden mag számára, hogy két logikai processzorként mutatkozzon -, az Intel Pentium Extreme Edition 840 processzor egyidejűleg akár 4 szoftverszálat képes futtatni, és így hatékonyabban használhatók ki azon források, amelyek amúgy kihasználatlanok lennének.

Az Intel több mint 15 többmagos projekten dolgozik jelenleg, az asztali, a mobil és a szerver-számítástechnikai piaci szegmensekben. A vállalat várhatóan még ebben a negyedévben bemutatja az általános felhasználásra szánt kétmagos Intel Pentium D processzor-alapú platformokat, amely rendszerek a vezető számítógép-gyártóknál lesznek elérhetőek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle