Connect with us

A PC-knek mostantól egy helyett két ˝agya˝ lesz!

Laptop

A PC-knek mostantól egy helyett két ˝agya˝ lesz!

Az Intel bejelentette, hogy az Alienware, a Dell és a Velocity Micro megkezdték az Intel első kétmagos processzoros platformokra épülő asztali PC-k, illetve munkaállomások értékesítését.

A kétmagos processzorokra épülő rendszereket elsősorban a hobby-számítástechnikus és a szórakozást keresők számára mutatják be.

˝Azzal, hogy a kétmagos processzor-alapú rendszerek mától már bárki számára elérhetőek, történelmi időponthoz érkeztünk a számítástechnikai iparban, hiszen a PC-knek mostantól már ˝két agya˝ lesz, egy helyett˝ – mondta Don MacDonald, az Intel Digital Home csoportjának alelnöke.


˝Ezen mérföldkő azért is jelentős az Intel számára, mert Moore-törvényének negyvenedik évfordulójával esik egybe˝ – tette hozzá MacDonald. ˝Moore-törvénye által több technikai előnyhöz juthatunk, anélkül, hogy a költségek nőnének. Erről szól a kétmagos processzorok bevezetése˝.

Az Intel első kétmagos processzor-alapú platformja magában foglal egy Intel Pentium Extreme Edition 840 processzort, mely 3,2 GHz-en fut, valamint egy Intel 955X Express lapkakészletet.

˝Ezen platform képessé teszi a felhasználókat a kiváló minőségű videó-, hang- és 3D vizualizációk előnyeinek kihasználására, az audió-, videó, digitális dizájn és játékprogramok esetén˝ – mondta MacDonald. ˝A továbbfejlesztett képességek által az emberek több feladatot végezhetnek számítógépeikkel, amely által megváltozik az, ahogy az emberek használják a számítástechnikát az otthonukban, vagy az otthonon kívül˝.

A két- és többmagos processzorokat úgy tervezték, hogy egy processzor kettő, vagy több magot tartalmaz, amely által lehetővé válik több tevékenység egyidejű kezelése. Az Intel Hyper-Threading technológiával kombinálva – amely lehetővé teszi minden mag számára, hogy két logikai processzorként mutatkozzon -, az Intel Pentium Extreme Edition 840 processzor egyidejűleg akár 4 szoftverszálat képes futtatni, és így hatékonyabban használhatók ki azon források, amelyek amúgy kihasználatlanok lennének.

Az Intel több mint 15 többmagos projekten dolgozik jelenleg, az asztali, a mobil és a szerver-számítástechnikai piaci szegmensekben. A vállalat várhatóan még ebben a negyedévben bemutatja az általános felhasználásra szánt kétmagos Intel Pentium D processzor-alapú platformokat, amely rendszerek a vezető számítógép-gyártóknál lesznek elérhetőek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő