Connect with us

Letölthető a legújabb Firefox

Laptop

Letölthető a legújabb Firefox

Mindhárom platformra (Windows, Linux, Mac OS X) letölthetővé vált a legújabb, hibajavításon átesett browser.

Újabb, hibajavító jellegű kiadás látott napvilágot az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő alternatív böngésző mindhárom platform alá készített változatából. Amint arról nemrég beszámoltunk, a lassan 50 milliós letöltésszám felé közelítő alkalmazásban a dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia egy eddig ismeretlen sebezhetőséget fedezett fel – a sérülékenység a JavaScript motor hibáját használja ki. Amennyiben ugyanis egy JavaScriptet a szükséges ismeretek birtokában alkotnak meg, akkor futtatása után lehetőség nyílik tetszőleges dinamikus memóriaterület felhasználására. Ennek eredményeként pedig akár a memóriában levő fontos információk is megszerezhetők, áll a Secunia tájékoztatásában. A most kiadott, 1.0.3-as változatok többek között ezt a hibát tüntetik el a szoftverből.

A két legfőbb rivális, az Internet Explorer és a Firefox között élesedik a harc. Ismeretes, hogy tavaly nyáron a Microsoft böngészőjének hosszú ideig ki nem javított hibái miatt kezdődhetett el az alternatív browser lendületes térnyerése. A Symantec nemrég kiadott Internet Threat Report jelentése szerint azonban a tavalyi év második felében a Mozilla böngészőkben 21, míg az Internet Explorerben „csupán” 13 sebezhetőségre bukkantak. Igaz, a biztonsági rések súlyosságát tekintve már a nyíltforrású programoknál az előny: a felfedezett hibák közül hetet minősítettek komoly veszélyt jelentő problémának, míg a redmondi alkalmazás esetében ez a szám kilenc volt.

Amint arról a Mozilla Foundation beszámolt, csúszik az új, átdolgozott Firefox megjelenése, mégpedig azért, mert programozói jelenleg azon dolgoznak, hogy a szoftvert alkotó durván kétmillió kódsort átnézzék. Teszik mindezt azért, hogy az esetleges újabb veszélyeket még idejekorán elháríthassák. Többek között ennek is köszönhető az, hogy a felfedezett Firefox sebezhetőségek kihasználására eddig még nem nagyon volt példa, mondta Hofmann.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő