Connect with us

technokrata

Sun StorEdge 6920 – egy merőben újszerű tárolóhálózati megoldás

Laptop

Sun StorEdge 6920 – egy merőben újszerű tárolóhálózati megoldás

A Sun Microsystems a Storage Networking World konferencián bejelentette, hogy átfogó fejlesztéseket hajtott végre a Sun StorEdge 6920 tárolórendszeren, aminek köszönhetően mostantól a legfejlettebb funkciókkal és szolgáltatásokkal – például a heterogén virtualizációval – bővített, mégis mérsékelt árú termék áll a felhasználók rendelkezésére.

A StorEdge 6920 rendszer segítségével könnyen konszolidálhatók a meglévő tárolókapacitások, biztosítható az adattok elérhetősége, és megfizethető áron garantálható a tárolóeszköz-befektetések értékállósága. Az új funkciók tanúsítják a Sun következetes törekvését az adatközpontos eszközök beszerzése, telepítése és felügyelete költségeinek csökkentésére.

A jelentősen továbbfejlesztett terméknek köszönhetően a felhasználó szervezetek a több gyártótól származó tárolórendszereiket egyetlen, moduláris 6920-as rendszerbe vonhatják össze, miáltal egyszerűsíthetik a tárolófelügyeletet, és javíthatják erőforrásaik kihasználtságát. Akár egyetlen darab StorEdge 6920 is lehetővé teszi egy többrétegű tárolóarchitektúra rendszerbe állítását, miáltal az adatok alacsonyabb költségű tárolóba való áthelyezése új rendszerre való átállás nélkül is megvalósítható. A Sun StorEdge SAM-FS szoftver segítségével az adatok – az üzleti irányelvekben meghatározott korbesorolások alapján – transzparens módon és automatikusan mozgathatók a különböző kategóriájú tárolóeszközök között. Ebben a verzióban megtalálható egy az üzletvitel folyamatosságát és a nagyfokú rendelkezésre állást biztosító átfogó szoftvercsomag is, amellyel a merevlemez alapú adat-visszaállítástól kezdve a távoli adatreplikálásig számos funkció végrehajtható, elősegítve a kritikus fontosságú adatokhoz való kiszámítható, megszakításmentes hozzáférést. A Solaris 10 operációs rendszerrel kombinálva az eddigieknél is nagyobb teljesítményű – az alkalmazásokat, a kiszolgálókat és a tárolóeszközöket is magában foglaló – adatkonszolidációs megoldás építhető ki.

A legújabb verzióban az alábbi új és továbbfejlesztett funkciók találhatók:
-A Sun StorEdge Pool Manager egyszerűsíti az adatkonszolidációt és a kapacitáskezelést, melynek révén a felhasználók a rendszer működésének megzavarása nélkül virtualizálhatják a különböző gyártóktól származó tárolóikat.
-A Sun StorEdge Data Replicator segítségével javítható az üzletmenet folyamatossága, az adatmennyiségek replikálása révén elkerülhető az adatvesztés, akár a helyi rendszerben, akár az épületben, akár a közeli vagy távolabbi környezetben történik előre nem látható katasztrófa.
-A Sun StorEdge Data Mirror több fontos funkciót felgyorsít azzal, hogy az alkalmazások adatait tartalmazó adatkötetekről pontos másolatok készíthetők, azok leválaszthatók, hogy például biztonsági mentési vagy tesztelési céllal egy másik alkalmazás használja, majd azután szükség esetén gyorsfrissítéssel visszacsatolhatók.
-A Sun StorEdge Data Snapshot adatvédelmi funkciója segítségével a szoftverhibák, felhasználói hibák és vírusok által okozott adatvesztés minimalizálása érdekében gyakori és rendszeres pillanatfelvételek készíthetők az alkalmazások adatairól.

A Solaris 10 és a Sun StorEdge 6920 – a nyerő adatkonszolidációs kombináció
A StorEdge 6920 kulcsszerepet játszik a Sun azon terveiben, hogy az adatközpontok olyan egységes, rugalmas virtuális erőforrásközponttá váljanak, amelyek széles körű üzleti szolgáltatásokra alkalmasak. A Solaris 10 operációs rendszer Containers futtatókörnyezeteihez hasonlóan a Sun StorEdge 6920 révén is rugalmasan feloszthatók és kijelölhetők az erőforrások a különböző alkalmazásokhoz. A Solaris környezetben futó Sun StorEdge 6920 egyedülálló alkalmat nyújt, hogy kihasználják az informatikai infrastruktúrák egészére kiterjedő adatkonszolidációban rejlő lehetőségeket. Ennek eredménye az erőforrások hatékonyabb kihasználása és a jelentősen kisebb mértékű felügyeleti és infrastrukturális költségek.

Az új szolgáltatásokat nyújtó továbbfejlesztett termék 2005. június 31-től kezdődően lesz kapható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák