Connect with us

technokrata

Notebook GSM képességekkel

Laptop

Notebook GSM képességekkel

A Sony legújabb Vaio noteszgépe támogatja a GSM-kapcsolatokat is a Wi-Fi és a Bluetooth vezetékmentes kapcsolódás mellett.

Nem túl sok információ látott napvilágot eddig a távol-keleti óriás vállalat legújabb hordozható számítógépéről, mely egyelőre a PCG-4E1L modelljelölést kapta. A május 10-ére várható notebook különlegessége, hogy támogatja a tri-band, azaz háromsávú (900/1800/1900 MHz) GSM kapcsolatokat is; amely jellemző a legtöbb noteszgépről nem mondható el.

A fentiek mellett természetesen egyes 802.11-es vezetékmentes hálózati csatlakozási szabványoknak is eleget tesz kialakítása, így a mindig útban levő drótoknak végleg búcsút lehet mondani (kivéve természetesen a tápegység vezetékét). Még a kisebb kommunikációs vagy szórakoztatóelektronikai eszközeinkkel (PDA, fényképezőgép stb.) való szinkronizáció sem igényli a kábelt: a Bluetooth teszi teljessé a vezeték nélküliség érzését.

Mindez a notebook FCC (Federal Communications Comission – Szövetségi Hírközlési Bizottság) dokumentációjából derül ki, mint ahogyan az is, hogy a két fő vezetékmentes szabvány, azaz a GSM és a Wi-Fi nem lesz párhuzamosan használható. A hírt elsők között továbbadó Engadget site vélekedése szerint a végleges változat a Sony Vaio noteszgépek T sorozatába fog majd beilleszkedni, legalábbis a prototípus képei alapján erre lehet következtetni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom