Connect with us

Közel 45 milliónyi Firefox letöltés

Laptop

Közel 45 milliónyi Firefox letöltés

Sokan vadásznak (Tűz)rókára.

Utoljára február közepén számoltunk be egy nagy mérföldkőről a Firefox „életében”: az alternatív böngésző az év második hónapjában lépte át a 25 milliós letöltési számot. Ismeretes, hogy a browser még a tavalyi év novemberében érte el a végleges, 1.0-s állapotot – az első száz nap alatt pedig rengetegen töltötték le és próbálták ki a szoftvert – átlagosan napi 250 ezren.

Tegnap újabb számadat látott napvilágot: a SpreadFirefox.com szerint a hivatalos Firefox Download Counter, azaz a szoftver letöltésszámlálója már közel 45 milliós számot mutatott (a cikk írásának időpontjában egészen pontosan 44.293.015-öt). A változást egyébként mindenki figyelemmel követheti, mivel a felfrissített számlálót RSS-en keresztül élőben lehet megtekinteni, amely valósidejű adatokat tartalmaz.

Ismeretes, hogy az internetezők már a megjelenés előtt is érdeklődtek a böngésző iránt: a tavaly nyáron komoly biztonsági problémáktól szenvedő Internet Explorer felhasználói tábora még a bétaváltozatok megjelenése alatt jelentős mértékben csökkenni kezdett. Nem véletlenül, hiszen a tesztverziókat is durván 8 milliószor töltötték le – ez predesztinálta a végleges Firefox sikerét is. A Microsoft egyébként sokáig védekező álláspontot vett fel, s azzal érvelt, hogy szoftvere semmivel sem védtelenebb más böngészőkhöz képest, csupán elterjedtebb, és ebből adódóan több fenyegetés irányul ellene. Jó ideig folyamatosan tagadták, hogy korábbra hoznák az új Internet Explorer debütálását, végül azonban Bill Gates az RSA 2005 konferencián meglepő közlést tett: kijelentette, hogy várhatóan még a nyáron megjelenik a hetes verziószámot viselő alkalmazás (teszt)változata.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő