Connect with us

Folytatódik az ASVA országjáró kampánya, második állomás Csongrád megye, Szeged

Laptop

Folytatódik az ASVA országjáró kampánya, második állomás Csongrád megye, Szeged

A kampány célja, hogy a nyomozóhatóságok munkatársai könnyebben felismerjék a szerzői jogsértéssel (különös tekintettel az audiovizuális alkotásokra) kapcsolatos ügyeket, és az ezt követő eljárásokat gyorsan és sikeresen végre tudják hajtani.

Folyatódik az ASVA (Audiovizális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) nyomozóhatóságok, rendőrségek munkatársai számára indított Országos tájékoztató kampánya. A sikeres szombathelyi kezdés után, április 12-13-án az ASVA munkatársai ezúttal Szegedre látogatnak el. A kampány során átadják a rendőröknek azokat az információkat és gyakorlati tapasztalatokat, melyek segítségével hatékonyabb lehet a filmek, zenék, játékok illegális másolása és terjesztése elleni küzdelem.

Az ASVA márciusban országos tájékoztató kampányt indított a rendőrségi munkatársak számára, mely során havonta egy-egy megye rendőr-főkapitányságán és a városi rendőrkapitányságok illetékes részlegeinek gyakorlati és elméleti ismereteket ad át a szerzői jogsértéssel kapcsolatos ügyek felderítéséről. A kampány második állomása Szeged, ahová az ASVA munkatársai április 12-13-án látogatnak el.

„Nagyon pozitív visszajelzéseink vannak a szombathelyi akciót illetően. A rendőrség munkatársai együttműködők és nyitottak. Biztos vagyok benne, hogy a többi megyében is hasonló fogadtatásban részesülünk, és közösen elérjük célunkat: csökkentjük az illegális DVD-terjesztést.” – nyilatkozta a kampánnyal kapcsolatban Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A kampány célja, hogy a nyomozóhatóságok munkatársai könnyebben felismerjék a szerzői jogsértéssel (különös tekintettel az audiovizuális alkotásokra) kapcsolatos ügyeket, és az ezt követő eljárásokat gyorsan és sikeresen végre tudják hajtani. Az ASVA tudatosítani akarja a nyomozókban a szellemi tulajdon védelmének fontosságát, felhívja figyelmüket az ezzel kapcsolatos bűncselekmények károkozásának nagyságára és következményeire, valamint megosztja velük nemzetközi tapasztalatait. Az elméleti ismeretek mellett gyakorlati tudnivalókra is felhívják a figyelmet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő