Connect with us

Az emberek többet költenek videojátékokra, mint zenére

Laptop

Az emberek többet költenek videojátékokra, mint zenére

Egy nemrég kiértékelt felmérés szerint a férfiak inkább játékra költenek, mintsem zenére.

A Nielsen Entertainment által lefolytatott kutatás arra volt kíváncsi, hogy az emberek miként állnak az interaktív kikapcsolódást nyújtó videojátékokhoz. Az év első két hónapjában az USA-ban végzett, 1500 ember részvételével zajlott felmérés szerint a játékok feljöttek a második helyre: már csak DVD-re költenek többet a férfiak a digitális szórakozási formák közül.

Mindez fontos információval szolgál a hirdetőknek, akik számára egyre inkább a videojátékok nyújtanak lehetőséget a fiatalok elérésére. Mindazonáltal fontos megemlíteni, hogy nem csak a tinédzserek és a huszonévesek körében népszerű ez a fajta szórakozás: a játékosok majdnem negyede 40 éves vagy annál idősebb. Manapság egyébként egyre több játék hordoz magában reklámot – míg régen például egy-egy autóverseny program direkt elferdített céglogókat jelenített meg az „élethűbb” hatás kedvéért, addig ma már ezek a vállalatok fizetnek, hogy egy-egy népszerűbb szoftverbe bekerülhessenek a pályaszéli palánkokra.

Európai szemmel nézve talán érdekesen hat, hogy az Egyesült Államok háztartásainak 40 százaléka rendelkezik valamilyen olyan (szórakoztató)elektronikai eszközzel, melyet kifejezetten csak a játék kedvéért tartanak. Még furcsábbnak tűnő adat az, hogy a játékosok majdnem negyede (23 százalékuk) mindhárom platform – PC, konzol, handheld eszköz – egy-egy képviselőjével rendelkezik. Vannak még fanatikusabb amerikaiak is: azok, akik úgy nyilatkoztak, hogy a Sony Playstation 2, a Microsoft Xbox és a Nintendo Gamecube konzolok közül legalább az egyikkel rendelkeznek, nos közülük 8 százalék bevallotta, hogy mindhárom játékgépet megvásárolta.

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy mennyire szocializálja az embereket a játék: úgy találták, hogy a fiatalabbak inkább szeretnek társas környezetben játszani, a középkorúak vegyesen játszanak olyan játékokat, melyek többszereplősek illetve egyedül élvezhetők, míg az idősebbek egyértelműen az egyedül játszható programokat favorizálták. Átlagosan egyébként 5 óra jut egyjátékos kikapcsolódásra egy héten az USA-ban, míg online szórakozásra vagy többekkel folytatott játékra 3 óra.

Miért fontos a részletes elemzés? Ennek indoklására talán elég egyetlen adat is: az Amerikai Egyesült Államok videojáték iparágának éves bevétele 10 milliárd dollár. A piac folyamatosan bővül, és hasonló tendenciákat mutat más régiókban, köztük Európában is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő