Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az emberek többet költenek videojátékokra, mint zenére

Laptop

Az emberek többet költenek videojátékokra, mint zenére

Egy nemrég kiértékelt felmérés szerint a férfiak inkább játékra költenek, mintsem zenére.

A Nielsen Entertainment által lefolytatott kutatás arra volt kíváncsi, hogy az emberek miként állnak az interaktív kikapcsolódást nyújtó videojátékokhoz. Az év első két hónapjában az USA-ban végzett, 1500 ember részvételével zajlott felmérés szerint a játékok feljöttek a második helyre: már csak DVD-re költenek többet a férfiak a digitális szórakozási formák közül.

Mindez fontos információval szolgál a hirdetőknek, akik számára egyre inkább a videojátékok nyújtanak lehetőséget a fiatalok elérésére. Mindazonáltal fontos megemlíteni, hogy nem csak a tinédzserek és a huszonévesek körében népszerű ez a fajta szórakozás: a játékosok majdnem negyede 40 éves vagy annál idősebb. Manapság egyébként egyre több játék hordoz magában reklámot – míg régen például egy-egy autóverseny program direkt elferdített céglogókat jelenített meg az „élethűbb” hatás kedvéért, addig ma már ezek a vállalatok fizetnek, hogy egy-egy népszerűbb szoftverbe bekerülhessenek a pályaszéli palánkokra.

Európai szemmel nézve talán érdekesen hat, hogy az Egyesült Államok háztartásainak 40 százaléka rendelkezik valamilyen olyan (szórakoztató)elektronikai eszközzel, melyet kifejezetten csak a játék kedvéért tartanak. Még furcsábbnak tűnő adat az, hogy a játékosok majdnem negyede (23 százalékuk) mindhárom platform – PC, konzol, handheld eszköz – egy-egy képviselőjével rendelkezik. Vannak még fanatikusabb amerikaiak is: azok, akik úgy nyilatkoztak, hogy a Sony Playstation 2, a Microsoft Xbox és a Nintendo Gamecube konzolok közül legalább az egyikkel rendelkeznek, nos közülük 8 százalék bevallotta, hogy mindhárom játékgépet megvásárolta.

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy mennyire szocializálja az embereket a játék: úgy találták, hogy a fiatalabbak inkább szeretnek társas környezetben játszani, a középkorúak vegyesen játszanak olyan játékokat, melyek többszereplősek illetve egyedül élvezhetők, míg az idősebbek egyértelműen az egyedül játszható programokat favorizálták. Átlagosan egyébként 5 óra jut egyjátékos kikapcsolódásra egy héten az USA-ban, míg online szórakozásra vagy többekkel folytatott játékra 3 óra.

Miért fontos a részletes elemzés? Ennek indoklására talán elég egyetlen adat is: az Amerikai Egyesült Államok videojáték iparágának éves bevétele 10 milliárd dollár. A piac folyamatosan bővül, és hasonló tendenciákat mutat más régiókban, köztük Európában is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés