Connect with us

Világszerte terjed a grid computing

Laptop

Világszerte terjed a grid computing

Az Oracle közzétette a grid computing technológia globális terjedését figyelemmel kísérő Oracle Grid Index legújabb értékeit.

Az észak-amerikai, európai és a délkelet-ázsiai, ausztráliai és óceániai térség összesített Oracle Grid Index mutatószáma a 0-tól 10-ig terjedő skálán jelenleg 4,41. A számítás alapjául szolgáló mutatókkal és az index 2004. szeptemberi, európai bevezetéskori értékével való összehasonlítás azt mutatja, hogy a vállalatok a grid computing technológiát világszerte gyorsuló ütemben veszik át. Európában e tekintetben jelentős előrehaladás figyelhető meg, míg a délkelet-ázsiai, ausztráliai és óceániai térségben minden feltétel adott az úttörőnek számító technológia elterjedéséhez. Az eredmények ezzel együtt azt is jelzik, hogy a régiók fej-fej mellett haladnak, és egyik sem vezet egyértelműen a számítóhálózatok bevezetése terén.

Az egyes régiók részmutatóiból látható, hogy Európa és Észak-Amerika hasonló módon viszonyul a grid computinghoz. A délkelet-ázsiai, ausztráliai és óceániai térségben azonban ettől jelentősen eltérő trend érvényesült. Az informatikai rendszerek szabványosításának és konszolidálásának mutatói sokkal magasabbak a délkelet-ázsiai, ausztráliai és óceániai térség nagy részében, mint máshol, és sokkal nagyobb különbség mutatkozik a szakismereti és az ún. előnyfelismerési indexek magas, illetve a támogatottsági és a megtérülési indexek alacsony értékei között. Így míg a délkelet-ázsiai, ausztráliai és óceániai térség egyértelműen hátramaradt a bevezetés terén, sokkal felkészültebbnek tűnik a számítóhálós technológiák befogadása tekintetében.

A skandinávok járnak az élen a grid technológia bevezetésében
Míg Európa egészében véve jelentős haladást ért el a grid computing bevezetése terén, a technológia és előnyeinek ismerete még nem tükröződik „kézzelfogható” támogatottságban és konkrét lépésekben. Az európai szakismereti index 2,74-ről 5,81-re nőtt, míg az előnyfelismerési index 2,25-ről 4,58-ra, ami több mint 100%-os növekedés. Összehasonlításul: ugyanezen időszakban a támogatottsági index 1,75-ről 2,70-re, míg a megtérülési index 1,17-ről 2,10-re emelkedett.

A mostani kutatási eredményekből kiderül, hogy a megkérdezettek 10%-át kitevő legjelentősebb vezető stratégiai gondolkodók állnak a grid computing előnyeit leggyorsabban kihasználni kívánó vállalatok élén.
• A megkérdezett vezető stratégiai gondolkodók többsége (86%) úgy véli, hogy az alkalmazásinterfészek kialakítása és az alkalmazások integrálása szempontjából jelentős előnyökkel jár, hogy a kereskedelmi forgalmú alkalmazások legfontosabb gyártói bevezetik a szolgáltatásorientált architektúrát (SOA).
• A grid computing mellett elkötelezett vállalatok több mint 90%-a (vagyis amelyek támogatási indexe 7,5-nél nagyobb) új alkalmazásaikat vagy már a SOA módszertan alapján készíti, vagy 2005 folyamán tér erre át. Az összes megkérdezett vállalat tekintetében ez a szám a 20%-ot sem éri el.
• A legjelentősebb vezető stratégiai gondolkodók vállalatainak több mint fele jelentős mértékben használ pengekiszolgálókat, míg ez az érték a megkérdezettek egészét tekintve 25% alatt marad. A magas fokú támogatást felmutató vállalatok esetében (vagyis amelyeknél a támogatási index 7,5-nél magasabb) ez az érték 60% fölé emelkedik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő