Connect with us

technokrata

Letölthető a legújabb Skype

Laptop

Letölthető a legújabb Skype

Rengeteg hibajavítás és alapos funkcióbeli bővülés – az új chatprogram jellemzői. Érdemes lecserélni a korábbi klienst!

A Skype-ot a luxemburgi központtal rendelkező Kazaa fejlesztői hozták létre. A Sharman Networks szerzői jogvédők által sokat szidott peer to peer hálózati megoldása révén internetes beszélgetéseket lehet lebonyolítani, teljesen ingyen. Minden, amire szükségünk van, az a szoftver, egy fülhallgató és egy mikrofon, s máris igen jó minőségben lehet csevegni egy másik PC-tulajdonossal.

Niklas Zennstrom, a Skype igazgatója lassan egy éve jelentette be, hogy a szoftver képes vezetékes (és mobiltelefonos) hálózatokkal is felvenni a kapcsolatot, azaz olyan embertársainkkal is kapcsolatot teremthetünk a modern technika révén, akik nem rendelkeznek számítógéppel (vagy Internet-előfizetéssel). Mindez a legújabb, spyware- és adware-mentes Skype változattal ki is próbálható, ami akár a Terminal Download adatbázisából is letölthető. A Skype egyébként több nagy távközlési vállalattal is megállapodott, így tovább bővült azoknak a köre, akiket el lehet Interneten keresztül érni, rendelkezzenek akár csak hagyományos telefonnal is. Ráadásul frissült a linuxos felhasználók számára készített változat is.

A szoftver egyébként azonnali üzenőkliensként is használható (egyszerre akár 48 ember is cseveghet egy közegben), de legfontosabb szolgáltatása természetesen az internetes hangátvitel. A program internetes és Internetről kiinduló hívások (SkypeOut) kezelésére képes, és nemrég óta a vezetékes vagy mobiltelefonos hálózatból is lehet már Skype-felhasználókat hívni (SkypeIn). Mindkét szolgáltatás előre fizetéssel vehető igénybe, az utóbbinál saját telefonszámot is kapunk, méghozzá abba a régióba, amelyikbe mi szeretnénk. Szintén fizetős szolgáltatásként vehető igénybe a hangposta (Voicemail) is.

Az 1.2.0.41-es változat néhány újdonsága

– a korábbi változatokban felfedezett rengeteg apró hiba kijavítása
– indítóvarázsló megjelenése a szoftver futtatásakor (kikapcsolható)
– továbbfejlesztett logolási képesség proxy mögött
– továbbfejlesztett központi kontaktlista
– egyszerre több file átküldésének lehetősége (a maximális file-átvitel szálak száma 50)
– konferenciakezdeményezés lehetősége
– továbbfejlesztetett Windows XP SP2 kompatibilitás
– immáron a felhasználó választhatja meg a fontok méretét és típusát a chatablakban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák