Connect with us

Új IBM notebook – kompaktabb, gyorsabb, biztonságosabb, mint valaha

Laptop

Új IBM notebook – kompaktabb, gyorsabb, biztonságosabb, mint valaha

Alacsony tömeg, nagyobb számítási teljesítmény és még biztonságosabb adattárolás jellemzi a Kék Óriás legújabb, X41-es Thinkpadjét.

A minap számoltunk be a Dell által a világ legkönnyebb noteszgépének nevezett hordozható számítógépről, mely alig 1,1 kilogrammos tömeggel bír. Nos, az IBM X41-es Thinkpadje ugyan nem tudott ezalá menni, de az 1,23 kilogramm még így is elismerésre méltóan kevés. Az X41-es Centrino technológián alapul, abból is a második generáción, minek ismeretében egyáltalán nem meglepő az 1,5 GHz-es, Dothan magos Pentium M lapka jelenléte (a processzor 2 MB-os belső cache-sel bír).

Operatív tárának mérete 512 MB-nyi, ami mellé egy 40 GB-os kapacitású winchester tartozik. Alapkiépítettség esetén optikai meghajtó nincsen az eszközben, de az X4 Ultrabase Dock bővítőhely révén igény esetén be lehet építtetni. 8 cellás lítium-ionos akkumulátoráról körülbelül 3 órányi folyamatos működési időt tud felmutatni a készülék, újratöltés nélkül. Vezetékmentes csatlakozásra is képes: más számítógépekkel a 802.11a/b/g standard révén tud összekapcsolódni, míg PDA-nkat, mobiltelefonunkat Bluetooth technológia által szinkronizálhatjuk a noteszgéphez.

Nem feledkeztek meg arról sem a notebook gyártói, hogy milyen fontos is a biztonság: az X41-es integrált ujjlenyomat-leolvasóval rendelkezik. A technika révén nemcsak a számítógép indításához, hanem az alkalmazások futtatásához, a webhelyekre való belépésekhez szükséges azonosítás is könnyen megoldható. Mindezt kiegészíti a Thinkpad Software Installer, amely automatikusan gondoskodik arról, hogy a legújabb meghajtóprogramok, BIOS és kritikus rendszerfrissítések mindig fel legyenek telepítve a számítógépre.

Az X41-es ára 2000 dollár környékéről indul.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő