Connect with us

technokrata

Újabb rendőrségi akció magyar DVD-kalózok ellen

Laptop

Újabb rendőrségi akció magyar DVD-kalózok ellen

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a múlt héten újabb akciót hajtottak végre öt személy ellen, akik az érdi használtcikk piacon illegálisan árultak filmeket és szoftvereket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói 2005. április 2-án az érdi használtcikk piacon nagyszabású akciót hajtottak végre. Az akcióban közreműködött az ASVA több szakértője, akiknek munkája nagyban hozzájárult az intézkedés eredményességéhez. Az akció során öt személyt értek tetten, akiktől az általuk árusított hamis DVD-ket és CD-ket, valamint audio kazettákat foglaltak le. DVD-ből 1600 darabot, CD-ből 840 darabot, audio kazettából 400 darabot.

A gyanúsítottak lakásán lefolytatott házkutatások szintén eredményesek voltak, mivel további bizonyítékok, több számítógép, DVD- és CD-író került elő. Azt még vizsgálják, hogy a gyanúsítottak cselekményükkel hány sértettnek mekkora vagyoni hátrányt okoztak.

Kálmán András, az ASVA igazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta: „Örülünk, hogy rendőrség segítségével egyre hatékonyabb a filmek, zenék, játékok illegális másolása és terjesztése elleni küzdelem. Szeretnénk a jövőben a rendőrségi kapcsolatainkat tovább erősíteni.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák