Connect with us

Hirdetés

technokrata

BME-Ericsson: újabb együttműködés

Laptop

BME-Ericsson: újabb együttműködés

Újabb együttműködés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Ericsson Magyarország között.

Az Ericsson Magyarország elkötelezett a hazai oktatás fejlesztése mellett. Fontos feladatának tekinti a tudomány nemzetközi kapcsolatainak erősítését, a hazai kutatás és felsőoktatás nemzetközi integrációját és az egyetemi képzés támogatását. Egyik fő célkitűzése, hogy számottevően javítsa működési hatékonyságukat és összekapcsolja munkájukat a gyakorlattal.

Az Ericsson Magyarország 2004 szeptemberében a Juniper Networks közreműködésével pályázatot hirdetett egy nagyteljesítményű router hálózatba integrálására. A pályázatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyerte. A beépítésre kerülő router értéke 20 millió forint.

A Juniper M7i router a BME központi épületében kerül elhelyezésre, ahol a BME-ELTE hálózati forgalmát fogja koordinálni, közvetlen kapcsolatban a BME további négy nagy teljesítményű routerjével. Ebben a kapcsolatban tehermentesíti a BME-HBONE (Magyar Akadémiai Hálózat) kapcsolatot, illetve ennek esetén tartalék összeköttetést biztosít a BME részére. Így nemcsak a jelenlegi Internet-hozzáférési lehetőségeket javítja, de a rendszer megbízhatóságát is növeli. Igény esetén ezek a szolgáltatások az ELTE részéről is kihasználhatóak.

A Juniper a világ egyik legnagyobb aktív eszköz és informatikai biztonsági megoldás-szállítója.

A Juniper-eszközök világszerte számos távközlési hálózatban (vezetékes és mobil) megtalálhatóak. A routereknek a távközlési berendezések esetében nagyon magas minőségi és kapacitásbeli követelményeknek kell megfelelniük. Az ezen a területen szerzett sokéves tapasztalat indokolja a berendezések vállalati ill. intézményi használatát. Az oktatáshoz kapcsolódó egyik legjobb példa az Európában működő „Dante” hálózat, amelyikhez több, mint 3000 kutatóintézet és oktatási intézmény csatlakozik.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Ericsson Magyarország együttműködése több mint egy évtizedre tekint vissza. Az egyik legjelentősebb kapcsolódási pont a mára már nemzetközi szinten is kiemelkedő kutatóműhely, a Nagysebességű Hálózatok Laboratórium (High Speed Networks Laboratory – HSN Lab) létrehozása. A laboratóriumban több mint 200 egyetemi hallgató és mintegy 70 PhD diák végez kutatómunkát a nagysebességű távközlési hálózatokkal kapcsolatos vizsgálatok területén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés