Connect with us

BME-Ericsson: újabb együttműködés

Laptop

BME-Ericsson: újabb együttműködés

Újabb együttműködés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Ericsson Magyarország között.

Az Ericsson Magyarország elkötelezett a hazai oktatás fejlesztése mellett. Fontos feladatának tekinti a tudomány nemzetközi kapcsolatainak erősítését, a hazai kutatás és felsőoktatás nemzetközi integrációját és az egyetemi képzés támogatását. Egyik fő célkitűzése, hogy számottevően javítsa működési hatékonyságukat és összekapcsolja munkájukat a gyakorlattal.

Az Ericsson Magyarország 2004 szeptemberében a Juniper Networks közreműködésével pályázatot hirdetett egy nagyteljesítményű router hálózatba integrálására. A pályázatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyerte. A beépítésre kerülő router értéke 20 millió forint.

A Juniper M7i router a BME központi épületében kerül elhelyezésre, ahol a BME-ELTE hálózati forgalmát fogja koordinálni, közvetlen kapcsolatban a BME további négy nagy teljesítményű routerjével. Ebben a kapcsolatban tehermentesíti a BME-HBONE (Magyar Akadémiai Hálózat) kapcsolatot, illetve ennek esetén tartalék összeköttetést biztosít a BME részére. Így nemcsak a jelenlegi Internet-hozzáférési lehetőségeket javítja, de a rendszer megbízhatóságát is növeli. Igény esetén ezek a szolgáltatások az ELTE részéről is kihasználhatóak.

A Juniper a világ egyik legnagyobb aktív eszköz és informatikai biztonsági megoldás-szállítója.

A Juniper-eszközök világszerte számos távközlési hálózatban (vezetékes és mobil) megtalálhatóak. A routereknek a távközlési berendezések esetében nagyon magas minőségi és kapacitásbeli követelményeknek kell megfelelniük. Az ezen a területen szerzett sokéves tapasztalat indokolja a berendezések vállalati ill. intézményi használatát. Az oktatáshoz kapcsolódó egyik legjobb példa az Európában működő „Dante” hálózat, amelyikhez több, mint 3000 kutatóintézet és oktatási intézmény csatlakozik.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Ericsson Magyarország együttműködése több mint egy évtizedre tekint vissza. Az egyik legjelentősebb kapcsolódási pont a mára már nemzetközi szinten is kiemelkedő kutatóműhely, a Nagysebességű Hálózatok Laboratórium (High Speed Networks Laboratory – HSN Lab) létrehozása. A laboratóriumban több mint 200 egyetemi hallgató és mintegy 70 PhD diák végez kutatómunkát a nagysebességű távközlési hálózatokkal kapcsolatos vizsgálatok területén.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő