Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új patch Firefoxhoz: továbbfejlesztett popup blokkolás

Laptop

Új patch Firefoxhoz: továbbfejlesztett popup blokkolás

A Mozilla Foundation kiadott egy bétafrissítést böngészőszoftveréhez, mellyel hatékonyabban lehet védekezni a felpattanó ablakokkal szemben.

Habár a Tűzróka alapértelmezett konfigurációban is tartalmaz popup blokkoló funkciót, ám ez nem kezeli azon felpattanó ablakokat, melyeket az olyan pluginek indítanak el, mint például a Flash vagy a Java kiterjesztések. Asa Dotzler, a Mozilla egyik fejlesztője azt írta saját webnaplójában a múlt héten, hogy a Mozilla fejlesztői reagálni kívántak a pluginek indította reklámok kordában tartásának igényére.

„Sokan számoltak be a felpattanó ablakok újjáéledéséről. A növekvő fenyegetés gyökerei a popup ablakokat megjeleníteni képes pluginekben kereshető. Ha popuppal vagy popunderrel találkozik az ember, akkor valószínűleg egy Flash-es vagy egyéb kiterjesztést támogató oldalra látogatott el.” – írta Dotzler.

Érdekesség egyébként, hogy a Firefox képes az ezen kiterjesztések által kezdeményezett ablaknyitogatásokat lekezelni, de ez a funkció alapértelmezett beállítások használata esetén tiltva van. Ennek az az oka, hogy ha engedélyezik ezt, akkor több website legitim szolgáltatásának működése kerülhet veszélybe, melyek számítanak arra, hogy ez a funkció nem tiltott. Mindenesetre a béta patch – mely külön nevet kapott: PopupsDie -, Firefox kiterjesztésként bárki számára szabadon letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés