Connect with us

technokrata

Új patch Firefoxhoz: továbbfejlesztett popup blokkolás

Laptop

Új patch Firefoxhoz: továbbfejlesztett popup blokkolás

A Mozilla Foundation kiadott egy bétafrissítést böngészőszoftveréhez, mellyel hatékonyabban lehet védekezni a felpattanó ablakokkal szemben.

Habár a Tűzróka alapértelmezett konfigurációban is tartalmaz popup blokkoló funkciót, ám ez nem kezeli azon felpattanó ablakokat, melyeket az olyan pluginek indítanak el, mint például a Flash vagy a Java kiterjesztések. Asa Dotzler, a Mozilla egyik fejlesztője azt írta saját webnaplójában a múlt héten, hogy a Mozilla fejlesztői reagálni kívántak a pluginek indította reklámok kordában tartásának igényére.

„Sokan számoltak be a felpattanó ablakok újjáéledéséről. A növekvő fenyegetés gyökerei a popup ablakokat megjeleníteni képes pluginekben kereshető. Ha popuppal vagy popunderrel találkozik az ember, akkor valószínűleg egy Flash-es vagy egyéb kiterjesztést támogató oldalra látogatott el.” – írta Dotzler.

Érdekesség egyébként, hogy a Firefox képes az ezen kiterjesztések által kezdeményezett ablaknyitogatásokat lekezelni, de ez a funkció alapértelmezett beállítások használata esetén tiltva van. Ennek az az oka, hogy ha engedélyezik ezt, akkor több website legitim szolgáltatásának működése kerülhet veszélybe, melyek számítanak arra, hogy ez a funkció nem tiltott. Mindenesetre a béta patch – mely külön nevet kapott: PopupsDie -, Firefox kiterjesztésként bárki számára szabadon letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő