Connect with us

technokrata

A világ legkönnyebb noteszgépe

Laptop

A világ legkönnyebb noteszgépe

A Dell bejelentése szerint forgalomba került a világ legkönnyebb notebookja, a Latitude X1.

Az alig 1,1 kilogrammos tömeggel bíró Latitude X1-et elsősorban azok számára ajánlja a forgalmazó, akik sokat utaznak, és nem mindegy, mekkora súlyt cipelnek magukkal; azaz leginkább a nem helyhez kötött munkát ellátókat szeretné megnyerni eszközének az USA-beli vállalat. A komoly tömegcsökkentés persze csak úgy válhatott elérhetővé, hogy az LCD méretét is csökkenteni kellett: a szélesképernyős kijelző képátlója mindössze 12,1 col. Másik fontos tömegcsökkentő tényező az extrém mértékben kicsi hálózati adapter, amely a hagyományos megoldásokhoz képest majdnem 50 százalékkal könnyebb. Egy második akkumulátorral (amely mindössze 15 dekagramm) a működési ideje 6 órára bővíthető a kis eszköznek, hangzott el a bemutatón.

Nem meglepően a noteszgép az Intel Centrino platformjára alapulva került kialakításra, ami nemcsak a Pentium M lapka alkalmazását jelenti, hanem a Wi-Fi (802.11b/g) vezetékmentes hálózati kapcsolatok támogatását is. Emellett a Bluetooth-technológia és a gigabites Ethernet csatoló is a felhasználó rendelkezésére áll. Az 1700 dolláros indulóáron forgalomba kerülő eszköz speciális megerősítést kapott: az LCD hátulját strapabíróra alakították, hogy akkor se essen baja, ha valaki rápakol egy nehéz táskát vagy valamilyen súlyos tárgyat. A billentyűzetre szintén gondot fordítottak: ennek kialakítása ugyanis cseppálló lett, így védve meg a Latitude X1-est a kifröccsenő folyadékoktól.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő